x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Contador, încrezător!

Turul Franţei: Contador, încrezător!

de Sorin Anghel    |    18 Iul 2011   •   14:43
Turul Franţei: Contador, încrezător!

Rutierul de la Saxo Bank si-a pierdut "nervul', dar inca mai spera la tricoul galben. "Nu sunt obsedat sa castig Turul Frantei anul acesta. Am castigat Turul Italiei sI acest an, voi da totul din mine acum, dar nu va fi o drama daca nu voi lua tricoul galben', a declarat ibericul. El a castigat de trei ori pana acum Marea Bucla, iar in acest moment se afla pe locul 7, la 4 minute in spatele lui Thomas Voeckler, liderul clasamentului general.

Spaniolul sustine ca nu este la fel de bine pregatit fizic cum a fost in Turul Italiei. "Nu sunt la acelasi nivel, n-am aceeasi prospetime. In plus, aici este foarte greu sa ataci deoarece sunt distante mari intre catarari. Acum am avut probleme cu genunchiul si n-am pedalat in stilul meu. Ma simt din ce in ce mai bine, iar in Alpi voi fi mai bun ca in Pirinei. Etapa care se incheie la Pinerolo depinde foarte mult de conditiile meteo, iar in urmatoarea zi va fi foarte greu. Ultima etapa din Alpi este foarte scurta si toata lumea cunoaste Alp-d’Huez', a spus Contador. Acesta a marturisti ca este nevoit sa atace intr-un moment in care Thomas Voeckler si Cadel Evans vor fi nepregatiti. "Daca nu aveam probleme in prima etapa, acum puteam sa astept pana la contratimpul individual de la Grenoble. Intarzierea mea fata de Thomas Voeckler este mare si trebuie sa atac in munti. Turul Frantei din 2011 este cea mai grea competitie la care am participat vreodata. Toata lumea este obosita. Din acest motiv nu au fost atacuri spectaculoase in Pirinei. In Alpi, urcarile sunt mai lungi, mai inalte, astfel ca ceva trebuie sa se schimbe', marturiseste ibericul.

Alberto Contador s-a inscris pe lista celor care cred ca Thomas Voeckler poate castiga Turul Frantei. "Are o forma incredibila sI va fi foarte greu ca cineva sa-I ia tricoul galben. Este la fel de puternic cum este si Cadel Evans. Fratii Schleck sunt buni, dar unul dintre ei se va sacrifica', a fost concluzia rutierului de la Saxo Bank.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011