x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Contador, învingătorul moral

Turul Franţei: Contador, învingătorul moral

de Sorin Anghel    |    06 Iul 2011   •   06:39
Turul Franţei: Contador, învingătorul moral

Contador n-a murit! Contador e viu, traieste si face spectacol. In ciuda handicapului pe care il are in clasamentul general fata de Cadel Evans si Andy Schleck, ibericul este capabil sa castige si editia din acest an a Turului Frantei.

Chiar daca nu a castigat etapa a 4-a, Contador a facut legea in finalul cursei, atunci cand a declansat atacul. Spaniolul a facut spectacol in stilul sau caracteristic, tarandu-i in spatele sau pe ceilalti rutieri. De fiecare data cand s-a ridicat din sa a starnit panica printre adversarii saI, semn ca sportivul de la Saxo Bank poate triumfa sI in 2011. Contador nu doar ca a recuperat 8 secunde fata de Andy Schleck sI a fost aproape sa-I fure victoria de etapa lui Cadel Evans. El le-a transmis celor doi un avertisment cat se poate de serios. Daca spaniolul s-a descurcat atat de bine intr-o etapa in care finalul a fost pe o catarare de gradul al doilea, e clar ca in munti va fi de neoprit.

"A fost o etapa importanta pentru mine, pentru moralul meu, pentru echipa mea. Chiar daca am inceput competitia prost, astazi am dovedit ca pot castiga', a declarat Contador. Cu toate ca nu a triumfat pe dealurile din Bretanie, ibericul poate spune ca si-a indeplinit un obiectiv din moment ce a bagat din nou frica in adversarii sai.

Bjarne Riis, managerul de la Saxo Bank, este incantat de prestatia lui Contador. "Noi stiam ca Andy Schleck nu se va descurca pe catararea din finalul cursei, astfel ca i-am cerut lui Contador sa atace. Suntem incantati de felul in care s-a descurcat echipa astazi'.

×