x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Contador, văzut drept principalul favorit

Turul Franţei: Contador, văzut drept principalul favorit

de Sorin Anghel    |    29 Iun 2011   •   11:17
Turul Franţei: Contador, văzut drept principalul favorit

Specialistii in ciclism considera ca Alberto Contador va castigat Turul Frantei in 2011. El va fi urmat pe podium de catre Andy Schleck si Cadel Evans.

Francezii de la L’Equipe au organizat un sondaj printre participantii in Marea Bucla. Au votat managerul si cate trei rutieri de la fiecare echipa. Contador a adunat 331 de puncte, in vreme ce Schleck s-a ales doar cu 166. Cadel Evans este pe locul al treilea, cu 59 de voturi. Robert Gesink, de la Rabobank, are 25 de puncte, in vreme ce italianul Ivan Basso trebuie sa se multumeasca doar cu 20. Este vorba doar de un sondaj. Realitatea se va vedea incepand de sambata, cand este programat startul, la Passage du Gois. Astazi, cu incepere de la ora 17:00 – ora Romaniei, va avea loc receptia ocazionata de deschiderea oficiala a Marii Bucle. Evenimentul va avea loc in Les Herbiers, la Parcul Expozitional.

Participantii din acest an la cea mai urmarite competitie sportiva din lume sunt de parere ca etape decisive vor fi cele care vor avea loc in Alpi. Andy Schleck, rivalul luI Alberto Contador, se bucura de sprijinul celor de la Katusha, Garmin – Cervelo si Quick Step.

Navardauskas debuteaza in Marea Bucla
Lituanianul Ramunas Navardauskas va participa in premiera anul acesta in Turul Frantei, el inlocuindu-l la Garmin – Cervelo pe Johan van Summeren, castigatorul din acest an al cursei Paris – Roubaix. Initial, campionul national al Lituaniei era trecut ca rezerva. 2011 este primul sau sezonul in circuitul profesionist. “Avem nevoie de o echipa care sa ne ajute sa adunam cat mai multe victorii de etapa si obtinem o clasare buna in clasamentul pe echipei. Am avut la dispozitie 18 rutieri pentru Turul Frantei si i-am ales pe cei mai buni. A fost greu sa-l trimit acasa pe Johan van Summeren, dar el trebuie sa inteleaga ca aceasta este combinatia perfecta pentru editia din acest an a Marii Bucle. Va fi o competetie interesanta', a declarat managerul Jonathan Vaughters. Pentru Garmin – Cervelo vor concura Tom Danielson, Julian Dean, Tyler Farrar, Ryder Hesjedal, Thor Hushovd, David Millar, Ramunas Navardauskas, Christian Vande Velde si David Zabriskie.

×
Subiecte în articol: ciclism contador turul frantei sporturi