x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi TURUL FRANŢEI. David Millar a înviat! Britanicul de la Garmin s-a impus la capătul unei etape care a consemnat coborârea din Alpi

TURUL FRANŢEI. David Millar a înviat! Britanicul de la Garmin s-a impus la capătul unei etape care a consemnat coborârea din Alpi

de Sorin Anghel    |    13 Iul 2012   •   15:07

Cine a spus ca traseul de anul acesta al Marii Bucle este unul usor, nu a tinut cont de etapa de ieri, cand rutierii au avut parte de doua catarari cu grad maxim de dificultate, si de cea desfasurata astazi, pe 226 km lungime. Startul s-a dat din Alpi, de la Saint-Jean-de-Maurienne, in vreme ce sosirea a fost la Annonay Davézieux, oras cu o istorie industriala foarte bogata.

Britanicul David Millar – inexistent pana acum - a intrerupt azi seria victoriilor frantuzesti in Marea Bucla. Rutierul de la Garmin a evadat in prima parte a traseului si a stat in fruntea cursei pana la final, atunci cand si-a adjudecat victoria printr-un sprint ce l-a stros de puteri. Imediat ce a trecut linia de sosirea, Millar s-a prabusit pe asfalt. Jean-Christophe Peraud, omul cu care britanicul s-a duelat pe ultimii metri ai traseului, a recunoscut superioritatea luI Millar. Rutierul de la AG2R la Mondiale este unul dintre oamenii care va reprezenta Franta la Jocurile Olimpice de la Londra.

|n clasamentul general, situatia a ramas neschimbata. Bradley Wiggins, Christopher Froome, Vincenzo Nibali si Cadel Evans au pedalat in acelasi pluton pe toata durata etapei. |n conditiile in care intarzierea lui Evans este deja prea mare, iar Froome nu este altceva decat iepurele lui Wiggins, singurul rival al actualului lider al clasamentului general ramane Vincenzo Nibali. Duelul dintre cei doi se amana pentru Pirinei.

Maine este programata etapa a 13-a, una in care vine din nou randul sprinterilor sa se dueleze pe ultimii kilometri ai traseului. Startul se va da la Saint-Paul-Trois-Chateaux, iar dupa 217 kilometri rutierii vor ajunge la Cap d’Agde, pe Litoralul Marii Mediterane. Traseul cuprinde un sprint intermediar si o catarare de gradul al treilea. Saint-Paul-Trois-Chateaux este un sat fermecator, ascuns printre vii, paduri de stejari si culturi de levantica. Gastronomia locala este de-a dreptul delicioasa. Un procent de 60% din trufele din Franta provin din aceasta zona.

×