x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Fedrigo, erou pentru o zi!

Turul Franţei: Fedrigo, erou pentru o zi!

de Sorin Anghel    |    16 Iul 2012   •   15:56
Turul Franţei: Fedrigo, erou pentru o zi!

Pirineii reprezinta ultima sansa pentru Vincenzo Nibali si Cadel Evans de a-l dezbraca pe Bradley Wiggins de tricoul galben. Inainte de a merge in munti, rutierii au fost nevoiti ieri, in etapa a 15-a, sa pedaleze intre Samatan si Pau.

Orasul unde a sosit ieri dupa-amiaza Caravana Marii Bucle este la a 64-a intalnire cu cea mai mare intrecere ciclistica din lume. Localitatea impresioneaza prin arhitectura in stil vechi, insa punctul forte este reprezentat de numeroasele zone verzi. Pau este unul dintre orasele frantuzesti in care merita sa zabovesti o zi, un week-end sau chiar toata viata.

Dupa sabotajul de care a avut parte Turul Frantei in urma cu doua zile, cand doi tineri au aruncat cuie pe traseu, aproximativ 30 de rutieri avand de suferit din aceasta cauza, etapa de ieri a fost una linistita. Pe cei 158,5 kilometri, lungimea distantei dintre Samatan si Pau, caldura si-a facut simtita prezenta din plin. E drept, nu e canicula ca in Romania, insa trecerea de la frigul pe care s-a desfasurat pana acum Marea Bucla la temperaturile ridicate de la poalele Pirineilor i-a afectat din plin pe rutieri.

Francezii jubileaza din nou. Pentru ca nu au nici un om cu pretentii la castigarea tricoului galben, "cocosii' se mandresc cu faptul ca sunt tara cu cele mai multe victorii de etapa la editia din acest an a Marii Bucle. Ieri, Pierrick Fedrigo, de la FDJ, a trecut primul linia de sosire in Pau. "Am muncit foarte mult pentru aceasta victorie si sunt bucuros ca am obtinut-o', a spus Fedrigo la finalul cursei. Situatia in partea superioara a clasamentului general a ramas neschimbata. Marii favoriti au pedalat lenes, in acelasi pluton. Astazi este zi de pauza in Marea Bucla.

Froome asteapta pana la anul
Chiar daca este al doilea in clasamentul general, Christopher Froome admite ca anul acesta nu poate castiga Marea Bucla. Rutierul de la Sky si-a propus doar sa-l ajute pe coechipierul sau, Bradley Wiggins, sa castige tricoul galben. Pana acum, cei doi au colaborat perfect, dovada pozitiile pe care cei doi le ocupa in acest moment in ierarhia Turului Frantei. Pentru anul viitor, ambitiile lui Froome sunt cat se poate de mari. Britanicul, acuzat de catre contestatarii sai ca ar folosi substante interzise pentru a obtine rezultatele de acum, si-a propus sa castige editia cu numarul 100 a Marii Bucle. "Eu pot castiga Turul Frantei, dar nu cu Sky. Acum trebuie sa-l ajut pe Bradley Wiggins sa invinga. Asta a fost planul pentru acest an si trebuie sa ne facem treaba asa cum am stabilit. As putea sa atac si acum, o victorie mi-ar schimba viata, dar eu imi respect cuvantul', a declarat Froome. Acesta considera ca cele trei etape de contra-timp individual il avantajeaza foarte mult pe coechipierul sau.

Sky Rider sacrifica 2012 sansa pentru Wiggins, dar pare sa conduca echipa in 2013
Nu este usor pentru Christopher Froome sa fie numarul doi in Turul Frantei 2012. El vrea sa fie numarul unu, dar stie ca in acest an, care nu este posibila, asa cum este de datoria sa de a sprijini Capitanul Sky Bradley Wiggins. El vede sansa lui de capitan de echipa, probabil ca in anul care vine.

"Acesta este un sacrificiu foarte, foarte mare", a declarat el pentru L'Equipe. "Eu stiu ca pot castiga acest tur -, dar nu cu Sky. Am facut planurile noastre in jurul valorii de Wiggins si respecta toata lumea ca. "

Dar ca este "dificil", deoarece "nu au de multe ori in viata sansa de a castiga un turneu. Dar asta este treaba mea. "

Wiggins de ce in acest an si nu Froome? "Acest turneu are mai mult de 100 de kilometri de studiu timp, asa ca am luat decizia de interne pe care mi-ar insoti Wiggins, in munti, cu o temperatura uniforma si ca va construi un avantaj in studiile de timp si ca modul in care va castiga Turul . "

Froome spera ca aceasta va fi, probabil, un alt mod in jurul valorii de anul viitor.Cursul pentru Tour 2013 nu a fost inca anuntat, dar ca 100 de functionare, un curs de provocare este de asteptat. "Daca in cazul in care este muntos, sper ca Sky va comporta in mod corect si pune toate mei coechipieri de la serviciul meu. Wiggins este un tip onorabil, el ma va plati inapoi pentru munca mea - eu stiu ca el ma va ajuta ".

Potrivit Froome, alpinism ", nu este ... ("Wiggins) puterea", care deschide posibilitatea pentru Froome acest an. "Daca am sentimentul ca suntem pierde cursa, eu va urma cel mai bun, indiferent daca este sau Evans Nibali", a spus el. Nu pentru el, ci "de a pastra intacte sansele noastre" si "pentru a asigura prezenta Sky, la foarte fata."

Dar totusi, fiind primul britanic de a castiga Tour "ar putea schimba viata mea. Acesta este de ce este un astfel de sacrificiu de mare. "

×