x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Fraţii Schleck, excluşi!!!

Turul Franţei: Fraţii Schleck, excluşi!!!

de Sorin Anghel    |    20 Iul 2011   •   11:37

Castigator de trei ori in Marea Bucla, Alberto Contador nu putea sa ajunga anul acesta la Paris fara sa initieze un atac. A facut in etapa a 16-a, inainte de Gap, iar rezultatul a fost unul peste asteptarile sale. Ibericul a surprins prin atitudinea ofensiva, toata lumea crezand ca el va incerca sa obtina tricoul galben joi sau vineri.

Rutierul de la Saxo Bank nu doar ca a dovedit ca are multa energie, dar a reusit sa recupereze din handicapul pe care il avea in fata fratilor Schleck. Singurii care au avut puterea sa-i raspunda lui Contador au fost Cadel Evans si Samuel Sanchez. "I-am luat un minut si sase secunde luI Andy Schleck, desi eu nu imi planuisem sa castig mai multe de 20 de secunde. Inca nu sunt la capacitate maxima, dar a trebuit sa atac fiindca nu imi mai permit sa astept', a declarat Contador. "Pistolarul' a trecut linia de sosire cu 18 secunde inaintea lui Frank Schleck si a lui Thomas Voeckler, in vreme ce italianul Ivan Basso a sosit la 51 de secunde dupa spaniol.

Bjarne Riis, managerul Saxo Bank, ii exclude pe fratii Schleck din lupta pentru tricoul galben. "Nu trebuia sa ratam oportunitatea de a ataca pe aceasta catarare. Andy Schleck a pierdut foarte mult timp pe o urcare atat de usoare. Cadel Evans este cel mai periculos adversar de acum inainte'.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011