x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Fraţii Schleck pregătesc atacul decisiv!

Turul Franţei: Fraţii Schleck pregătesc atacul decisiv!

de Sorin Anghel    |    11 Iul 2011   •   16:38
Turul Franţei: Fraţii Schleck pregătesc atacul decisiv!

Clasamentul general din Turul Frantei este influentat, in mare masura, de accidentele grave care au avut loc in primele etape. Fratii Schleck au stiut sa se tina departe, astfel ca Frank si Andy sunt acum in lupta pentru castigarea tricoului galben.

Frank Schleck este la doua minute si 29 de secunde de Thomas Voeckler, liderul clasamentului general, si la doar 4 secunde in spatele lui Cadel Evans, australianul fiind considerat acum principalul favorit la castigarea editiei din acest an a Marii Bucle. Andy Schleck are o intarziere de 7 secunde fata de fratele sau mai mare. Cei doi rutieri de la Leopard Trek au mai mult de un minut avans, spaniolul avand si un handicap prin faptul ca nu se afla la capacitate maxima din punct de vedere medical din cauza problemelor pe care le are la genunchiul drept.

"Cred ca am facut treaba buna pana acum. Sunt convins ca voi termina pe podium. Nu stiu care va fi locul exact, dar voi fi acolo', a declarat Frank Schleck. Andy este ceva mai realist sI recunoaste ca avantajul pe care il au acum se datoreaza deselor accidente care au avut loc in primele noua etape din Turul Frantei. "Nu credeam ca vom avea un asemenea avantaj inaintea primei zile de pauza. A fost vorba doar de noroc pana acum. Avem o echipa foarte buna si n-am atacat niciodata pana acum. Faptul ca au existat multe accidente nu face bine competitiei. Sunt multi baieti buni care au plecat acasa sau care pedaleaza avand dureri. Robert Gesink este unul dintre ei. Lumea vrea sa-I vada in lupta pentru tricoul galben pe cei mai buni rutieri. Din pacate, anul acesta nu va fi asa', a declarat Andy Schleck.

De joi, caravana Turul Frantei va urca in Pirinei. Baietii de la Leopard – Trek privesc cu incredere spre catararile dificile de acolo. "Vom aborda muntii foarte motivati. Avem o echipa foarte buna. Joi va fi primul test adevarat. Nu putem face planul inca de acum. Vom vedea ce va fi atunci. PotI sa-tI faci cate planuri vrei, dar daca te prabusesti asa cum au facut ceilaltI baietI in primele noua etape, totul se da peste cap. Va fi o lupta grea', a marturisit cel mai mic dintre fratii Schleck. El este de parere ca australianul Cadel Evans are o echipa foarte buna, care il va ajuta enorm pe catarari.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011