x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Hoogerland, eroul Marii Bucle!

Turul Franţei: Hoogerland, eroul Marii Bucle!

de Sorin Anghel    |    13 Iul 2011   •   08:16
Turul Franţei: Hoogerland, eroul Marii Bucle!

Thomas Voeckler, Cadel Evans, Frank si Andy Schleck, Ivan Basso ori Alberto Contador nu valoreaza in acest moment nici cat doua cepe degerate. Adevaratul erou al editiei din acest an a Marii Bucle este olandezul Johnny Hoogerland. Rutierul a fost aruncat intr-un gard cu sarma ghimpata si n-a abandonat. Si asta nu e tot. El poarta tricoul alb cu buline rosii, destinat celui mai bun catarator. Felul in care a ales sa mearga mai departe, cu echipamentul pe jumatate rupt si plangand de durere, i-a atras o gramada de fani.

Accidentul a carui victima a cazut Hoogerland a fost provocat de catre un automobil apartinand televiziunii publice franceze. Vacansoleil a anuntat ca va cere despagubiri, insa este greu de crezut ca se va alege cu ceva din moment ce posturile care realizeaza transmisia video au un cuvant greu de spus in Turul Frantei. Initial, decizia organizatorilor a fost aceea de a retrage acreditarea automobilului, insa pana la urma aceasta a ramas in caravana. A fost eliminat doar soferul. Atunci cand negociaza cu sponsorii, Amaury Sport Organisation, societate ce patroneaza Marea Bucla, pune la dispozitie si spatiul publicitar la televiziunea publica franceza. De asemenea, rutierii care joaca roluri importante in fiecare etapa sunt obligati ca la finalul cursei sa acorde interviuri exclusive posturilor publice de televiziune din Hexagon.

Hoogerland a trecut peste durerile provocate de sarma ghimpata. "Ma simt din ce in ce mai bine. Noaptea ma odihnesc foarte bine. Am avut probleme cu pulsul, dar sper sa imi revin. Cred ca era din cauza oboselii. La inceput, durerile au fost atat de puternice incat nu reuseam sa adorm", a declarat olandezul care si-a castigat respectul tuturor nu doar pentru ca n-a abandonat, ci si pentru ca a reusit sa recupereze din timpul pierdut.

In acest moment, rutierul lui Vacansoleil, echipa noua in Marea Bucla, reprezinta cel mai bun exemplu de curaj pe care putea sa-l ofere ciclismul. La Carmaux, atunci cand a primit tricoul alb cu buline rosii, publicul l-a aplaudat cu entuziasm. Acest lucru nu se intampla in Hexagon decat atunci cand cel ovationat este un francez. Cu toate ca este cel mai bun catarator in acest moment, Hoogerland marturiseste ca singurul obiectiv pe care il are este acela de a ajunge cu bine la Paris. Olandezul a pedalat in etapa a 10-a avand ambele picioare acoperite cu tifon dupa ce medicii i-au aplicat 33 de copci pentru a-i inchide ranile. "Nu sunt o vedeta, chiar daca lumea ma aplauda si imi arata ca ma iubeste. Sunt foarte fericit ca am reusit sa-mi pastrez tricoul alb cu buline rosii. Scopul meu este sa supravietuiesc Turului Frantei. Sper ca la prima catarare din Pirinei sa ma simt mai bine", a marturisit rutierul de la Vacansoleil. Hoogerland nu este prea optimist in ceea ce priveste posibilitatea ca el sa ramana cel mai bun catarator pana la sfarsitul acestei saptamani. "Nu ma tem de munti, dar va fi foarte greu sa reusesc sa raman pe primul loc in clasamentul cataratorilor in conditiile in care durerile nu au disparut in totalitate. Oamenii care imi strigau numele pe margine si baietii din pluton m-au ajutat sa trec peste problemele medicale".

×
Subiecte în articol: ciclism sporturi turul frantei 2011