x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Impecabilul Wiggins

Turul Franţei: Impecabilul Wiggins

de Sorin Anghel    |    21 Iul 2012   •   16:14
Turul Franţei: Impecabilul Wiggins

Maine, Turul Frantei ajunge la Paris, pe Champs Elysees cu Bradley Wiggins imbracat cu tricoul galben. Rutierul de la Sky si-a consolidat pozitia de lider in clasamentul general astazi. Contra-timpul individual desfasurat astazi, de la Bonneval pana la Chartes, a fost castigat de catre britanic, astfel ca acesta a ajuns acum la un avans de 3 minute si 21 de secunde fata de Christopher Froome, ocupantul pozitiei secunde.
Prin victoria de astazi, Wiggins a demonstrat ca anul acesta nu a avut rival in Marea Bucla. Cu un coechipier de lux precum Froome, si avand in fata adversari cuminti, precum Nibali sau Evans, rutierul de la Sky si-a indeplinit visul de a fi primul britanic ce castiga Turul Frantei.

Chiar daca rivalitatea dintre Franta si Marea Britanie este mare, in Hexagon curge cu laude la adresa purtatorului tricoului galben. Wiggins a preluat sefia clasamentului general dupa etapa a 7-a, atunci cand au avut loc primele catarari ceva mai dificile. Rutierul de la Sky si-a dominat adversarii la contra-timp. In plus, el n-a fost nevoit sa atace in munti pentru ca rivalii sau au cedat singuri. Se poate spune ca Wiggins a mers perfect, insa trebuie tinut cont ca nu au existat momente in care el sa fie provocat.

Maine este programata ultima etapa, cu sosirea pe Champs Elysees. Vom asista la un nou duel intre sprinteri, Cavendish sI Greipel pornind ca favoriti. Avand deja tricoul verde adjudecat, slovacul Peter Sagan, aflat in prima participare in Turul Frantei, va avea parte de o primire triumfala in Capitala Frantei. Cateva sute de suporteri au ajuns deja pe malurile Senei pentru a fi alaturi de rutierul in varsta de 22 de ani.

CLASAMENT GENERAL
Bradley Wiggins
Christopher Froome +3’21'
Vincenzo Nibali 6’19'
Jurgen Van den Broeck 10’15'
Tejay Van Garderen 11’04'
Haimar Zubeldia 15’43'
Cadel Evans 15’51'
Pierre Roland 16’31'
Janez Brajcovic 16’38'
Thibaut Pinot 17’17'

×