x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Lovitura lui Sami Sanchez

Turul Franţei: Lovitura lui Sami Sanchez

de Sorin Anghel    |    14 Iul 2011   •   21:00
Turul Franţei: Lovitura lui Sami Sanchez

A inceput chinul pentru rutierii din Marea Bucla. Caravana a urcat in munti. Prima tinta? Luz Ardiden, o statiune de schi din Pirinei cu 65 de partii de schi. Vara insa localnicii se ocupa cu cresterea vacilor. Locul este unul plin de insemnatate istorica. Bisericile si castelele din zona sunt foarte vizitate in aceasta perioada a anului. Cursele de ciclism nu sunt tocmai usoare aici, dovada si ceea ce s-a intamplat ieri, cand multi rutieri "au luat-o la vale' in clasamentul general. Renault Megane Sport Tourer a ramas in frunte, dovedindu-se un automobil cu care se poate ajunge in orice varf de munte.

Chiar daca ieri s-a pedalat pe Col du Tourmalet – 2.115 metri altitudine – rutierii au facut spectacol numai pe catararea de la Luz Ardiden. Samuel Sanchez, campion olimpic in 2008, la Beijing, a trecut primul linia de sosire si ramane printre oamenii care spera la tricoul galben. Marele castigator a fost insa Frank Schleck, care a sosit al treilea, la 10 secunde in spatele invingatorului, dar cu 20 de secune mai devreme decat Cadel Evans si Andy Schleck. Astfel, campionul Luxemburgului a urcat pe locul al doilea in clasamentul general. Intarzierea sa fata de Thomas Voeckler, ramas in continuare cu tricoul galben, este de un minut si 49 de secunde. Pentru Alberto Contador este din ce in ce mai greu sa castige Marea Bucla. Spaniolul de la Saxo Bank a venit la 43 de secunde in spatele luI Samuel Sanchez si are acum o intarziere de doua minute si 11 secunde fata de Frank Schleck.

Astazi are loc a doua etapa din Pirinei. Rutierii vor merge de la Pau la Lourdes, pe o distanta de 152,4 kilometri. Traseul contine o catarare de dificultate maxima.

Cazaturi

Pentru a nu face nota discordanta de restul etapeilor desfasurate pana acum in Marea Bucla, intrarea rutierilor in Pirinei a fost "sarbatorita' cu multe cazaturi. Cu 65 de kilometri inaintea finish-ului, francezul Thomas Voeckler a pierdut controlul bicicletei pe o cazaturi si s-a lovit de un automobil parcat pe marginea drumului. In urma rutierului de la Europcar s-a format un carambol, dar fara sa existe accidentari grave. In acel moment, Leopard Trek se afla in fruntea plutonului si a decis sa reduca ritmul.

Week-end

Maine este programata etapa a 14-a este, de la Saint-Gaudens si Plateau de Beille. Lungimea traseului este de de 168,5 kilometri. Finalul va fi unul de foc deoarece inainte de sosire este o catarare cu grad maxim de dificultate. Locul ii este foarte cunoscut lui Alberto Contador. In 2007, la Plateau de Beille, spaniolul l-a invins pe rivalul sau de atunci, danezul Rasmussen, care pedala pentru Rabobank. Duminica, in etapa a 15-a, se va merge de la Limoux pana la Montpellier. Traseul este unul usor, destinat sprinterilor.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011