x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Ninsoare în Alpi!

Turul Franţei: Ninsoare în Alpi!

de Sorin Anghel    |    19 Iul 2011   •   09:40

Multe nume grele au parasit actuala editie a Marii Bucle din cauza accidentarilor, astfel ca s-a ajuns ca in fruntea clasamentului general sa fie Thomas Voeckler. Francezul este un tip care se bucura de multe popularitate, el fiind rutierul care a promovat startul de la Passage du Gois.

Pe langa urcusuri foarte grele, oamenii care vor sa castige Turul Frantei vor mai avea de infruntat inca un adversar dificil in zilele ce urmeaza. Duminica a nins pe Col du Galibier – 2.645 metri altitudine – acolo unde joi se va incheia cea mai dificila etapa din 2011. Jandarmeria Montana a intervenit de urgenta pentru a-i ajuta pe cei 200 de cicloturisti care au fost surprinsi de ninsoare la peste 2.500 de metri altitudine. Startul de zapada a atins grosimea de 20 de centimetri.

In Alpi vor fi doua catarari la peste 2.500 de metri altitudine. Astazi este posibil din nou sa ninga, dar meteorologii sustin ca joi nu vor mai fi probleme deoarece temperaturile vor creste considerabil. Pentru a evita orice problema, organizatorii Marii Bucle au anuntat deja ca accesul ziaristilor pe Col du Galibier si Col Agnel va fi restrictionat.

In 1996, o etapa din Turul Frantei a fost scurtata din cauza ninsorii si a vantului puternic. Astfel, s-a mers doar pe o distanta de 46 de kilometri. Bjarne Riis, actualul manager de la Saxo Bank, a luat atunci tricoul galben.

Cursa de astazi, care se va incheia la Gap, va fi una dominata de ploaie. Maine, cand se va ajunge in Italia, la Pinerolo, va fi foarte grad. Meteorologii au prognozat maxime de 30°C. Cea mai grea etapa, cea de joi, va fi una cu mult soare. Numai ca la sosire, pe Col du Galibier, vor fi doar 6°C. Vineri va fi un pic mai cald in Alpe-d’Huez, 8°C.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011