x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Prima victorie pentru cocoşi. Thibaut Pinot a câştigat etapa a 8-a a Marii Bucle

Turul Franţei: Prima victorie pentru cocoşi. Thibaut Pinot a câştigat etapa a 8-a a Marii Bucle

de Sorin Anghel    |    08 Iul 2012   •   17:52
Turul Franţei: Prima victorie pentru cocoşi. Thibaut Pinot a câştigat etapa a 8-a a Marii Bucle

Bucurie fara margini in Hexagon. Francezii nu isI mai incap in piele de fericire dupa ce Thibaut Pinot a castigat etapa de astazi a Marii Bucle, desfasurata pe o distanta de 157,5 kilometri, de la Belfort pana in Porrentruy – Elvetia.

Rutierul de la FDJ a devenit celebru dupa ce a trecut primul linia de sosire. Cocosul a facut spectacol pe ultima bucata a traseului, sosind la Porrentruy cu 26 de secunde inaintea unor nume grele precum Cadel Evans, Bradley Wiggins sau Vincenzo Nibali. "Ultimii zece kilometri ai traseului au fost cei mai lungi din viata mea. Mi-a fost frica atunci cand am vazut ca plutonul se apropie de mine', a declarat Pinot.

Strategia celor de la Sky a fost aceea de a-l ajuta pe Bradley Wiggins sa-si pastreze tricoul galben. Britanicul participa la contra-timpul individual de maine ca lider al clasamentului general. Avansul sau fata de Cadel Evans este de 10 secunde.

Tricoul verde a ramas la Peter Sagan, in vreme ce noul lider al clasamentului destinat cataratorilor este suedezul Fredrik Kessiakoff, de la Astana. Tricoul alb, destinat celui mai bun rutier cu varsta sub 25 de ani, este purtat in continuare de catre estonianul Rein Taaramae, de la Cofidis.

×