x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Sagan, recidivă la malul mării

Turul Franţei: Sagan, recidivă la malul mării

de Sorin Anghel    |    03 Iul 2012   •   16:31
Turul Franţei: Sagan, recidivă la malul mării
Corespondenta de la Boulogne-sur-Mer
Rutierul de la Liquigas a trecut linia de sosire dansand pe bicicleta. Tricoul galben a ramas la Cancellara. Nu sunt schimbari in fruntea clasamentului general.

Etapa a treia a Turului Frantei i-a adus pe rutieri aproape de Canalul Manecii, nu foarte departe de locul pe unde se face traversarea din Hexagon catre Marea Britanie. Boulogne-sur-Mer, orasul care a gazduit sosirea de ieri dupa-amiaza, este situat pe Coasta de Opal, fiind cautat de catre pescari, dar si de catre cei care sunt innebuniti dupa fructele de mare. De altfel, gastronomia locala este apreciata de catre toti gurmanzii. Pentru turisti, principalele atractii sunt reprezentate de portul pentru vase de mici dimensiuni, Nausicaa – unul dintre cele mai mari acvarii publice din Europa, precum si un castel medieval aflat pe lista celor mai bine conservate monumente din Hexagon.

Cursa a fost mult mai animata decat cele desfasurate pana acum. Kanstantsin Sivtsov, de la Sky, si Jose Joaquin Rojas, de la Movistar, au fost victimele cazaturilor ce au animat ultima bucata a traseului si au fost nevoiti sa abandoneze. Victoria de etapa i-a revenit, pentru a doua oara in acest an, slovacului Peter Sagan. Rutierul de la Liquigas are un tupeu fantastic, vrand parca sa demonstreze ca nu degeaba a fost comparat cu Lance Armstrong.

Astazi este zi de plaja pentru oamenii care pedaleaza in Marea Bucla. Traseul etapei a patra se intine de la Abbeviile la Rouen, are o lungime de 214,5 kilometri si trece pe Coasta Alabester, unde peisajele sunt de-a dreptul fabuloase. Rutierii vor avea parte de patru catarari usoare – Cote du Mont Huon, Cote de Dieppe, Cote de Pourviile-sur-Mer, Cote de Toussaint – si de un sprint, fixat de catre organizatori la Fecamp. Abbeviile este unul dintre cele mai frumoase orase din Franta, bogatiile sale naturale, istorice si arhitecturale reprezentand o atractie pentru turistii din intreaga lume.

Denis Menchov, asasinul mut
Unul dintre cei mai discreti oameni de pana acum este Denis Menchov. Rutierul de la Katusha se numara printre cei nominalizati cu sanse la castigarea Marii Bucla, insa in primele etape a preferat sa stea in pluton. Poreclit "asasinul mut', rusul n-a facut altceva pana acum decat sa se fereasca de ghinioane. "In primele zile este bine sa nu pierzi energie si nici timp. Sunt multumit in acest moment. Deocamdata suntem foarte departe de linia de sosire de la Paris ca sa vorbesc despre sansele la castigarea Turului Frantei. Trebuie sa iau fiecare etapa in parte si pe urma mai vedem. Sunt foarte multumit de bicicleta cu care concurez. Am inceput sa o folosesc doar din luna mai, m-am acomodat foarte bine cu ea. Sper sa nu apara probleme de acum inainte', a spus Menchov. Rusul este la primul sezon in care pedaleaza pentru Katusha, el afirmandu-se la Rabobank, echipa de care s-a despartit acum doi ani. In 2011, Denis Menchov a concurat in Marea Bucla pentru cei de la Geox.

×