x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Scandal în jurul lui Thomas Voeckler

Turul Franţei: Scandal în jurul lui Thomas Voeckler

de Sorin Anghel    |    28 Iun 2012   •   09:40
Turul Franţei: Scandal în jurul lui Thomas Voeckler

Nu toate sunt roz si frumoase in Turul Frantei. Cu numai doua zile inaintea startului, francezii de la Europcar sunt banuiti ca s-ar fi dopat pe durata editiei de anul trecut a Marii Bucle.

Procurorul Dominique Perard a confirmat ca s-a deschis o ancheta in acest sens, dar deocamdata nu exista elemente care sa probeze acuzatiile. Cei de la Europcar sunt suspectatI ca ar fi folosit solutii intravenoase de vitamine si ca au utilizat corticosteroizi, substante care sunt interzise. Anul trecut, Europcar a obtinut cele mai mari performante din istoria echipei. Thomas Voeckler a purtat tricoul galben pana inaintea contra-timpului individual de la Grenoble, iar Pierre Rolland a castigat tricoul alb, destinat celui mai bun rutier sub 25 de ani. "Am luat legatura cu avocatul meu. Am constiinta curata si voi raspunde la orice intrebare pe care mi-o vor adresa anchetatorii', a declarat Jean-Rene Bernaudeau, managerul celor de la Europcar.

Aceasta nu este singura problema a celor de la Europcar. Thomas Voeckler a avut dureri la genunchi, dar va lua startul in Marea Bucla. Dupa ce saptamana trecuta nu s-a antrenat mai mult de doua ori pe zi, in ultimele zile rutierul francez a crescut durata sedintelor de pregatire la 4 ore. "Voeckler nu mai simte dureri. Nu avem nici o grija. I-a fost greu in ultimele zile, dar ma bucur ca a ascultat sfaturile medicilor si acum se simte bine. El nu este in forma acum, la inceputul competitiei, dar ceea ce conteaza este ca el va lua startul in Turul Frantei. Voeckler este un razboinic, un om tare. Am incredere in el', a afirmat Bernaudeau.

Frank plange dupa Andy
Luxemburghezul Frank Schleck pedaleaza acum pentru Radio Shack – Nissan si recunoaste ca nu este in cea mai buna forma inaintea startului in Marea Bucla. "Nu ma simt tocmai bine, de aceea nimeni nu trebuie sa se astepte ca eu sa fiu liderul echipei. Va fi foarte greu pentru mine sa ma bat pentru tricoul galben. Am participat la foarte multe curse pana acum in acest an si nu am forta necesara pentru a fi in frunte. Faptul ca fratele meu, Andy, absenteaza este foarte grav. Noi doi ne simteam unul pe altul. In plus, el putea fi un lider. Eu nu am aceasta calitate', a declarat Frank Schleck, care in 2010 a fost al treilea in clasamentul general.

Wiggins iar vrea tricoul galben
Inaintea fiecarei editii a TuruluI Frantei, britanicul Bradley Wiggins anunta ca se va bate pentru castigarea tricoului galben. Anul acesta, rutierul de la Sky nu a mai fost luat peste picior de catre francezi. Dar asta numai pentru ca Alberto Contador si Andy Schleck absenteaza, iar Cadel Evans este cotat de unii specialisti chiar cu sansa a doua dupa ce australianul a fost invins de catre Wiggins in Criterium Dauphine 2012. Pe lista oamenilor cu sanse reale la tricoul galben se mai inscriu Denis Menchov, Samuel Sanchez, Vincenzo Nibali, Robert Gesink, Jurgen Van den Broeck si Thomas Voeckler.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2012