x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Trei abandonuri într-o singură zi

Turul Franţei: Trei abandonuri într-o singură zi

de Sorin Anghel    |    04 Iul 2012   •   06:34
Turul Franţei: Trei abandonuri într-o singură zi

Dupa ce Kanstantsin Siutsou si José Joaquín Rojas au abandonat inca din timpul etapei a treia, inca un rutier a fost nevoit sa se retraga din Marea Bucla din cauza accidentarilor pe care le-au suferit. Maarten Tjallingii, de la Rabobank, a trecut ieri linia de sosire cu o intarziere de 10 minute si 37 de secunde fata de Peter Sagan. Rutierul a suferit o accidentare la sold si n-a facut altceva decat sa se tarasca pe ultimii 40 de kilometri. Dupa ce a ajuns la finish, el a anuntat ca nu mai poate continua cursa.

Etapa de la Orchies la Boulogne-sur-Mer a mai produs si alte victime, insa accidentarile nu au mai fost la fel de grave. Koen de Kort, de la Argos – Shimano, a cazut cu 30 de kilometri inainte de final si are dureri la un deget. 'Din fericire, nu este rupt. Ma doare insa destul de mult. Nu ma asteptam la asa ceva. Soseaua a fost ingusta, baietii au vrut sa mearga in fata si au avut loc astfel de accidente', a declarat Koen de Kort. Coechipierul sau, Marcel Kittel, inca mai are probleme din cauza durerilor de stomac. 'El n-a avut alt obiectiv decat sa ajunga la Boulogne-sur-Mer. La sosire era epuizat. Din cauza problemelor gastrice, nu putem sa-i acordam o alimentatie corespunzatoare', a explicat medicul Edwin Achterberg.

Italianul Giampaulor Carosu, de la Katusha, a suferit zgarieturi serioase pe piept si pe coaste, medicii urmand sa decida astazi daca rutierul mai poate continua cursa. Probleme de natura medicala mai au Tony Martin si Padlo Urtasun.

×