x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Ultima zi de pace

Turul Franţei: Ultima zi de pace

de Sorin Anghel    |    29 Iun 2012   •   09:56
Turul Franţei: Ultima zi de pace

Valonia este una dintre cele mai frumoase regiuni ale Belgiei, iar faptul ca startul Marii Bucle se va da anul acesta de la Liege reprezinta o mare bucurie pentru locuitorii satelor aflate in apropiere de orasul ce este strabatut de fluviul Meuse. Daca entuziasmul oamenilor simpli este mare, nu acelasi lucru se poate spune despre oficialitatile locale. In Liege nu exista nici un afis care sa anunte Marele Start de maine si nici indicatoare care sa te indrume spre locurile cele mai importante.

Prezentarea echipelor ce vor concura in Turul Frantei a avut loc aseara in Piata Saint Lambert. Cei care au mai vazut astfel de evenimente sunt de parere ca organizatorilor nu le-a iesit deloc "serbarea'. In mijlocul orasului nu au fost mai mult de o mie de oameni, belgienii de rand fiind mai preocupati sa mearga la cumparaturi pentru a "ataca' cu suficiente doze de bere semifinala de la Euro 2012, dintre Italia si Germania, scor 2-1.

Canadianul Ryder Hesjedal, castigatorul de anul acesta al TuruluI Italiei, nu este vazut printre favoritii Marii Bucle. Rutierul de la Garmin spune insa ca isi doreste foarte mult sa castige tricoul galben la Paris, marturisind ca ii place foarte mult sa nu fie bagat in seama. "Eu cred ca pot castiga Turul Frantei. Nu stiu daca voi face acest lucru anul acesta sau in anii ce urmeaza, dar mi-ar face mare placere sa castig Turul Frantei in acelasi an in care am castigat Turul Italiei. Am facut o recuperare buna dupa Il Giro si acum cred ca sunt intr-o forma excelenta', a declarat Hesjedal.

Canadianul recunoaste ca Bradley Wiggins si Cadel Evans sunt principalii favorti, dar nu trebuie sa surprinda pe nimeni daca oameni precum Vincenzo Nibali sau Thomas Voeckler vor ajunge sa se bata pentru tricoul galben. "Sunt multi baieti pe care nu i-am vazut concurand foarte mult pana acum. E clar ca ei s-au pregatit pentru Turul Frantei. Eu m-am miscat foarte bine in Il Giro, totul a mers perfect. Daca voi avea ocazia, voi ataca si aici pentru a castiga tricoul galben. Am vazut ca inaintea Turului Italiei se faceau tot felul de analize cu privire la favoriti, dar pana la urma estimarile analistilor nu s-au adeverit', este de parere rutierul de la Garmin.

Prologul programat maine la Liege, pe o distanta de 6,4 kilometri, ii are ca favoriti pe Tony Martin, campion mondial la contra-timp individual, si Fabian Cancellara, un specialist al victoriilor pe astfel de trasee.

×