x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Voeckler, încurajat de către Lance Armstrong

Turul Franţei: Voeckler, încurajat de către Lance Armstrong

de Sorin Anghel    |    17 Iul 2011   •   09:45

Inaintea startului din Marea Bucla toata lumea spunea ca cel care va cobori din Pirinei imbracat in tricoul galben, acela il va purta si la Paris. Dupa catararea de la Plateau de Beille, liderul clasamentului general a ramas Thomas Voeckler. Francezul, despre care toti credeau ca va ceda repede, a stiut sa-si dozeze eforturile si a raspuns la fiecare atac al marilor favoriti. E adevarat, a cam strans din dinti, dar in ciclism gloria se culege numai prin chin.

Lance Armstrong este impresionat de felul in care pedaleaza rutierul de la Europcar. Americanul nu se astepta ca francezul sa ramana cu tricoul galben, dar acum il vede pe "cocos" printre favoriti. "Voeckler n-a cazut in spate. A fost foarte proaspat. Ceilalti nu au fost capabili sa atace. Are un avans destul de bun. Daca sta langa favoritI sI in Alpi, are toate sansele sa castige tricoul galben. Nu cred ca poate pierde mult timp la contratimp. E francez, e Turul Frantei, lumea il va incuraja. Va fi distractiv sa ma uit in continuare la televizor', a transmis Lance Armstrong. Acesta va ajunge in caravana Marii Bucle la sfarsitul saptamanii viitoare. El va fi prezent la contratimpul individual de la Grenoble si la etapa finala, de la Paris.

Thomas Voeckler are un avantaj de un minut si 49 de secunde fata de Frank Schleck, in vreme ce Cadel Evans este la doua minute si 6 secunde in spatele sau. Intarzierea lui Andy Schleck este de doua minute si 15 secunde, in vreme ce Alberto Contador are un "delay' de 4 minute. In mod normal, in urmatoarele doua etape, francezul nu poate pierde tricoul galben. Profilul traseului este unul destinat sprinterilor, astfel ca nu va avea probleme in a sta in plutonul favoritilor.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011