x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Voecklermania continuă şi azi!

Turul Franţei: Voecklermania continuă şi azi!

de Sorin Anghel    |    13 Iul 2011   •   15:48
Turul Franţei: Voecklermania continuă şi azi!

De ieri, Mark Cavendish este rutierul cu cele mai multe victorii in Marea Bucla. El are in palmares 18 etape castigate.

Hexagonul este azi in sarbatoare. TotI "cocosii' canta de fericire. E 14 iulie, Ziua Nationala a Frantei. E un moment perfect si pentru milioanele de iubitori ai ciclismul. Francezul Thomas Voeckler poarta tricoul galben in Marea Bucla.

Caravana Turului Frantei a ajuns ieri in Lavaur, oras cu 10.000 de locuitori, situat in apropiere de Toulouse. Traseul a masurat 167,5 kilometri. Localitatea este una cu personalitate, fiind considerata un adevarat bastion al credintei.

Cursa a avut loc sub amenintarea furtunii. De altfel, Hexagonul s-a aflat ieri sub incidenta unei avertizari meteorologice cu cod portocaliu pentru ploaie, descarcari electrice si vant. A plouat puternic, au fost si caderi de grindina, dar pe sosea a fost liniste. Castigatorul a fost ales in urma sprintului de la finalul traseului. Dupa ce la Carmaux a pierdut la limita, Mark Cavendish a mai bagat o fisa si a invins ieri. Rutierul a accelerat din timp pentru a nu mai avea surprize ca in ziua precedenta. Este a treia victorie a britanicului in actuala editie a Turului Frantei.

De astazi incepe nebunia in Marea Bucla. Este programata prima etapa in Pirinei, de la Cugnaux la Luz Ardiden, pe o distanta de 211 kilometri. Traseul cuprinde doua catarari de maxima dificultate. Prima este la Col du Tourmalet – 2.115 metri altitudine, iar cea de-a doua chiar la sosire – 1.715 metri. In urma acestei etape, clasamentul ii va scoate in fata pe adevarati pretendenti la tricoul galben. Mai multe stiri din Turul Frantei gasiti pe www.jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011