x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Spaniei: "A fost foarte dificil, dar a fost frumos”

Turul Spaniei: "A fost foarte dificil, dar a fost frumos”

de Sorin Anghel    |    21 Aug 2011   •   09:53

Jakob Fulgsang este omul momentului in Vuelta. Rutierul de la Leopard Trek a preluat tricoul rosu, el fiind primul din echipa sa care a trecut linia de sosire. Fabian Cancellara s-a multumit doar sa-si ajute coechipierii. "Nu am stabilit cine trebuie sa treaca linia de sosire primul. Scopul nostru a fost sa castigam cursa. Am venit in frunte cu 200 de metri inaintea finishului si am tras tare ca sa castigam timp. A fost foarte dificil, dar a fost frumos. Este o victorie surprinzatoare. La inceput a fost mai greu pentru ca era o urcare si era foarte important sa ramanem toti aproape', a declarat danezul.

Fulgsang este al doilea rutier din Danemarca ce poarta tricoul rosu, destinat liderului clasamentului general. Celalalt danez care a mai avut aceasta onoare a fost Lars Michaelsen, el fiind lider timp de patru etape in 1997.

Castigatorul de anul trecut, Vincenzo Nibali, a terminat pe locul al doilea cu Liquigas, intarzierea fiind de patru secunde. HTC a intarziat cu noua secunde, astfel ca a trebuit sa se multumeasca doar cu locul al treilea. Mark Cavendish este insa optimist, chiar daca nu a castigat tricoul galben dupa Prolog. O poate face astazi, intr-o etapa de plat.

×
Subiecte în articol: jakob fulgsang turul spaniei 2011