x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Spaniei: Peter Sagan loveşte la Cordoba!

Turul Spaniei: Peter Sagan loveşte la Cordoba!

de Sorin Anghel    |    26 Aug 2011   •   09:15
Turul Spaniei: Peter Sagan loveşte la Cordoba!

Se stie de cativa ani ca Turul Spaniei a devenit o competitie de mana a doua. Cauza nu este reprezentata doar de faptul ca cei care dau totul in Turul Frantei refuza participarea, ci si pentru ca in acelasi timp are loc in SUA, in statul Colorado, un tur la care rutierii cu greutate prefera sa se inscrie datorita premiilor uriase puse la bataie de organizatori.

In aceste conditii, Vuelta devine o intrecere in care munca in echipa conteaza mai mult decat valoarea personala. Ca drept dovada sta cursa de ieri, cand Peter Sagan s-a impus datorita efortului mare depus de catre toata echipa Liquifas. Vincenzo Nibali, coechipier cu Sagan, a incercat sa ia tricoul rosu, dar Chavanel s-a miscat bine si a ramas in fruntea clasamentului general. Castigatorul de anul trecut a ratat bonusul de timp oferit celor care urca pe podium. Italianul s-a suparat ca Sagan a sprintat la final.

Astazi are loc etapa a 7-a, intre Almaden sI Talavera de la Reina, pe o distanta de 187,6 kilometri. Almaden este un oras situat la intersectia a trei comunitati autonome: Andaluzia, Extremadura si Castilla la Mancha. Localnicii sunt recunoscuti in toata Spania ca fiind mari crescatori de animale. Turistii care vin in zona nu au parte de peisaje unice, ci si de ocazia de a vizita galeriile minelor vechi de secole. Bucataria este extrem de variata.

×
Subiecte în articol: turul spaniei 2011