x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Spaniei: Zi glorioasă pentru Sky!

Turul Spaniei: Zi glorioasă pentru Sky!

de Sorin Anghel    |    22 Aug 2011   •   09:16
Turul Spaniei: Zi glorioasă pentru Sky!

Dezastrul de la contratimpul pe echipe nu i-a descurajat pe rutierii de la Sky, astfel ca echipa lui Bradley Wiggins a reusit sa se mobilizeze in etapa a doua din Vuelta sI sa obtina prima victorie. Australianul Chris Sutton a castigat cursa incheiata la Playas de Orihuela dupa ce a trecut primul linia de sosire in urma sprintului din finalul traseului. Pentru "cangur' aceasta este cea mai importanta victorie a carierei. Daniele Banneti, de la Leopard Trek, a fost cronometrat cu acelasi timp, astfel ca a preluat sefia clasamentului general.

'Pentru mine, aceasta victorie este ca un vis devenit realitate. Nu pot sa cred ca am reusit. Nu mi-am imaginat niciodata ca pot castiga o etapa dintr-un mare tur. M-au ajutat foarte mult Bradley Wiggins si Kurt Asle Arvesen. Este o victorie care se datoreaza echipei', a declarat Sutton, care este lider in clasamentul sprinterilor.

Astazi are loc etapa a 3-a, intre Petrer si Totana, pe o distanta de 164 de kilometri. Orasul care gazduieste sosirea se afla in apropiere de Murcia. Pentru turisti, locul este atragator datorita peisajelor spectaculoase. In plus, mestesugarii din zona au devenit celebri in toata lumea, Totana fiind recunoscut drept "orasul ceramicei'. Traseul de astazi contine doua catarari de categoria a treia si doua sprinturi.

Clasament general

1. Daniele Bennati

2. Jakob Fuglsang

3. Maxime Monfort

4. Thomas Rohregger

5. Peter Sagan 0’04'

6. Vincenzo Nibali

7. Eros Capecchi

8. Valerio Agnoli

9. Damiano Caruso

10. John Degenkolb

×
Subiecte în articol: turul spaniei 2011