x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tyson, Chavez şi Stallone au fost incluşi în Panteonul boxului.

Tyson, Chavez şi Stallone au fost incluşi în Panteonul boxului.

13 Iun 2011   •   08:58
Tyson, Chavez şi Stallone au fost incluşi în Panteonul boxului.

Fostul pugilist american Mike Tyson, mexicanul Julio Cesar Chavez, dar si actorul Sylvester Stallone au fost inclusi in Pantheonul gloriei boxului (Hall of Fame), duminica, la Canastota. Foarte emotionat, Tyson a avut probleme in a-si incheia discursul, in ciuda incurajarilor publicului. "Nici nu pot incheia. Multumesc. Multumesc", a declarat el. Anterior, el a adus un omagiu antrenorului care l-a descoperit, Cus d'Amato, decedat in 1985.

"Iron Mike", in varsta de 44 de ani, a marcat istoria boxului, devenind, in 1986, la 20 de ani, cel mai tanar campion mondial la categoria grea, categorie pe care a dominat-o in perioada 1987-1990. In 11 februarie 1990, James "Buster" Douglas a pus capat "domniei" lui Tyson, dupa 50 de victorii, 44 prin KO, si sase infrangeri.

Julio Cesar Chavez, in varsta de 48 de ani, a fost campion la categoria pana, usoara si semimijlocie. Mexicanul a fost neinvins in 90 de meciuri, inainte de a pierde in fata lui Frankie Randall, in 1994.

Sylvester Stallone l-a interpretat pe boxerul Rocky Balboa de sase ori in productii cinematografice, in perioada 1976-2006. Primul film al seriei, scris de Stallone si regizat de John G. Avildsen, a castigat trei premii Oscar pentru cel mai bun film, in 1976.

"International Boxing Hall of Fame and Museum" a fost inaugurat in 1982. Un boxer profesionist trebuie sa astepte minim cinci ani dupa retragere pentru a putea fi inclus in Hall of Fame.

×