x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Un an de supremaţie pentru Halep în clasamentul WTA

Un an de supremaţie pentru Halep în clasamentul WTA

08 Oct 2018   •   11:10
Un an de supremaţie pentru Halep în clasamentul WTA

În urmă cu un an, pe 7 octombrie, Simona Halep reușea să devină numărul 1 WTA, egalând vechea performanță a lui Ilie Năstase. Sportiva din România avea să urce pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului mondial după ce o învingea pe letona Jelana Ostapenko, numărul 8 WTA la acea vreme, scor 6-2, 6-4, și se califica în finala turneului de la Beijing, pe care o pierdea contra lui Caroline Garcia, locul 15 WTA atunci, scor 4-6, 6-7(3).

"Cuvintele nu pot descrie ce simt acum. Este uimitor că sunt numărul 1 mondial. Mulțumesc fanilor pentru sprijin. Am făcut meciuri extraordinare. Mulțumesc, China. Sunt foarte emoționată. Este uimitor. Mulțumesc familiei și echipei mele, Darren, Andrei, Teo. E ziua mea specială. Nu voi uita niciodată această zi", declara Simona Halep imediat după meciul cu Ostapenko.

Odată cu această victorie, Halep devenea al 25-lea lider WTA din istorie. De atunci, Halep a cedat prima poziție în clasament pentru o scurtă perioadă, doar între 29 ianuarie și 19 februarie, când daneza Caroline Wozniacki a fost prima jucătoare a lumii. Simona are 48 de săptămâni pe locul 1 WTA și este pe locul 11 all-time, urmând ca după Turneul Campioanelor să treacă de Victoria Azarenka, locul 10, astfel va termina pentru a doua oară la rând pe prima poziție în lume.

Wozniacki, tot mai aproape de locul 1

Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, a câștigat turneul de la Beijing, după ce s-a impus în finala cu Anastasija Sevastova, locul 20 WTA, scor 6-3, 6-3.  Daneza nu a avut emoţii cu adversara sa, câştigând după doar o oră şi 30 de minute. Pentru acest triumf, ea a primit 1.000 de puncte. Astfel, daneza acumulează 6.490 de puncte și se apropie la 931 de puncte de Simona Halep, liderul WTA, care are 7.421. Totuși, daneza nu o poate depăși pe Simona, având de apărat 1.500 de puncte după ce a câștigat Turneul Campioanelor în 2017, competiție la care Simona a ieșit din grupe.

 

Aproape sigur, Simona Halep nu va mai participa la niciun turneu în acest an. Jucătoarea noastră mai trebuia să joace la Moscova (15-21 octombrie) și la Turneul Campioanelor de la Singapore (21-28 octombrie).

Halep a anunțat zilele trecute că a fost diagnosticată cu hernie de disc. Finalul de sezon e în mare pericol pentru liderul mondial, din cauza accidentării

×