x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Un mare sportiv ceh, campion mondial, a murit la doar 41 de ani

Un mare sportiv ceh, campion mondial, a murit la doar 41 de ani

de Emil Neacşu    |    08 Mai 2019   •   15:23
Un mare sportiv ceh, campion mondial, a murit la doar 41 de ani

Fostul internaţional ceh Adam Svoboda, campion mondial la hichei cu echipa naţională a ţării sale, a încetat din viaţă la doar 41 de de ani, relatează presa de la Praga. Potrivit informaţiilor oferite de Poliţie, Svoboda s-a sinucis în apartamentul său din regiunea Pardubice. De altfel, corpul său neînsufleţit a fost descoperit în locuinţa sa, fără să aibă semne de violenţe externe. 
Adam Svoboda a jucat timp de 21 de ani hochei profesionist, cea mai mare parte a timpului la echipe din ţara sa, Sparta Prague, Pardubice, Slavia Praga, Plzen şi Hradec Kralove dar a avut perioade în care a evoluat în Germania (la Nuremberg), în Rusia (la Togliatti şi la Omsk), în Suedia (la Timra) iar în ultimul său an de activitate 2016/2017 în Kazakhstan, pentru Beibarys Atyrau. El a câştigat campionatul în Cehia cu Slavia Praga în 2008 şi cu Plzen în 2013.
Pe plan internaţional, el a reprezentat Cehia la două Campionate Mondiale de Juniori, şi la un Campionat European Under 18. A jucat şi pentru echipa mare a Cehiei şi a adunat 41 de selecţionări şi a fost în lotul Cehiei la Campionatul Mondial din 2005, câştigat de hocheiştii cehi. În ultimul an, el a activat caantrenor pentru portari la Dynamo Pardubice.

×
Subiecte în articol: adam svoboda hochei