x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Unde inveti sa schiezi?

Unde inveti sa schiezi?

23 Noi 2006   •   00:00
Unde inveti sa schiezi?

Pentru a invata sa schiati aveti nevoie de un monitor. Ii gasiti peste tot, dar cei mai buni sunt in Poiana Brasov. Pentru copiii care merg la gradinita sau cei de la scoala primara, este mult mai usor sa invete in taberele de schi. Acestea sunt cam peste tot: Predeal, Straja, Arieseni, Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc…

PAS CU PAS. Monitorul de schi este profesorul care te invata ABC-ul de pe partie. Totul porneste de la caratul schiurilor si incaltatul claparilor. Monitorul va continua sa iti explice mai departe cum trebuie sa te urci pe schiuri. Ele trebuiesc puse perpendicular pe panta partiei, iar primul schi pe care trebuie sa fixati claparul este cel din vale. Urmeaza pozitia corecta a betelor, dupa care vine alunecarea pe un singur schi si schimbarea greutatii de pe un picior pe altul. Mai tarziu incepeti sa lucrati pentru "plug", procedeu fara de care nu va puteti opri dintr-o coborare. Nu incercati insa toate acestea de unul singur. Monitorul vi le explica mult mai bine si o sa insiste foarte mult sa tineti tibia impinsa puternic in limba claparului.

"Un turist normal, care nu a mai schiat niciodata, dupa sase zile la Scoala de Schi Ana poate cobori o partie de nivel mediu cum este Sulinar. Noi tinem lectii pe toate partiile din Poiana Brasov."
Emil Farcasanu
seful Scolii de Schi Ana, Poiana Brasov

×
Subiecte în articol: ski express