x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ungurimea

Ungurimea

de Sorin Anghel    |    29 Dec 2009   •   00:00
Ungurimea

S-a cam dus unitatea secuilor. Au început oamenii să gândească, să ridice ochii de sub pălăria verde şi să-şi dea seama că altele sunt orizonturile din ziua de astăzi.



Vrem sau nu, judeţul Harghita este Siberia României. Iar pentru că frigul înseamnă, în mod automat şi schi, staţiunile harghitene sunt pline iarnă de iarnă. Evident, cea mai căutată este Băile Harghita, de unde www.jurnalul.ro transmite live zi de zi, oră de oră, minut cu minut. Zăpadă multă şi preţuri mici, cam aşa stau lucrurile aici. Sezonul trecut s-a schiat încă din luna noiembrie, astfel că multe familii de bucureşteni au lăsat Valea Prahovei pentru un gulaş unguresc.

Minunile se petrec însă la Băile Homorod, un alt loc de unde www.jurnalul.ro vă oferă imagini live cu pârtia de schi amenajată în fostul loc al taberei şcolare. Iarna trecută, zăpada artificială şi-a dovedit eficienţa. Localnicii au profitat de frig şi au făcut un strat de zăpadă gros de aproape doi metri, astfel că atunci când pe marginea drumului ce leagă Miercurea Ciuc de Odorheiu Secuiesc se culegea ghiocei sau brânduşe, pe pârtia Lobogo se schia la fel de bine ca în Austria.

Să nu uităm totuşi de Topliţa, singura localitate din judeţul Harghita cu populaţie majoritar românească. Aici, undeva mai la marginea oraşului, la poalele Călimanilor, există două pârtii de schi, ambele cu zăpadă artificială şi nocturnă. Drumul de acces este asfaltat, iar preţurile mici, de criză, ca pentru România. Un loc ce merită vizitat este Harghita - Mădăraş, acolo unde, pe fonduri europene, va fi construit un telescaun ce va asigura accesul în staţiune.

5445-109446-04_35_schi200917.jpg

×
Subiecte în articol: staţiuni