x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ura franţuzească împotriva britanicilor

Ura franţuzească împotriva britanicilor

de Sorin Anghel    |    10 Iul 2010   •   00:00

Ridiculizat de presa din Hexagon după prestaţiile din primele patru etape, britanicul Mark Cavendish domină Marea Buclă de două zile. Rutierul de la HTC Columbia a câştigat în stil propriu etapele ce s-au încheiat la Montargis şI Gueugnon. Marii favoriţI la câştigarea întrecerii se pândesc ca nişte prădători. De astăzi se urcă Alpii!



La Turul Franţei ai ocazia să descoperi ura pe care francezii o poartă britanicilor. Primul pe lista cronicarilor din Hexagon a fost britanicul Bradley Wiggins. Rutierul de la Sky Pro a anunţat înaintea prologului de la Rotterdam că şi-a propus anul acesta să devină primul britanic ce triumfă în Le Tour. O adevărată declaraţie de război. Presa franceză a fos foarte acidă în primele cronici din Marea Buclă, numai că ciclistul din Marea Britanie şi-a văzut de treabă şI a reuşit să-şI păstreze intacte şansele la câştigarea întrecerii. Are o întârziere mai mică decât marele Lance Armstrong, dar pe francezi acest lucru nu-I impresionează din moment ce ei îl au pe Sylvian Chavanel pe locul 5, la un minut şI o secundă în spatele lui Fabian Cancellara.

Victoriile din ultimele două etape obţinute de Mark Cavendish nu au fost primite aşa cum se cuvine în Franţa. Ziariştii chiar au râs prosteşte în momentul în care britanicul a început să plângă după victoria de la Montargis şI au considerat triumful rutierului de la HTC Columbia o pură întâmplare. Un succes obţinut în urma unui sprint în masă, pe ultima bucată a traseului. Cavendish a demonstrat însă că nu este deloc aşa. A mai câştigat încă o cursă, pe cea sfârşită aseară la Gueugnon. A adevărat, stilul a fost acelaşI, dar scopul scuză mijloacele.

Marile vedete la câştigarea Turului Franţei au început să irite publicul amator de ciclism. Contador şI Armstrong se pândesc unul pe celălalt ca două animale de pradă. Nimeni nu a vrut să rişte în zonele de plat. Numai că de astăzi se urcă în Alpi, acolo unde se poate face diferenţa. Este de aşteştat ca diseară, Fabian Cancellara, un veritabil vitezist, să predea tricoul galben, deşI ar fi frumos atât pentru el cât şI pentru Marea Buclă, ca acest lucru să nu se petreacă. Sosirea este programată în Les Rousses, staţiune păstorită în comun de către Franţa şI Elveţia. Locul reprezintă baza de antrenament a loturilor naţionale de schi fond ale francezilor, campionul olimpic de la Vancouver, Jason Lamy-Chappuis fiind născut chiar aici.

×
Subiecte în articol: turul frantei