x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi US Open 2016. Simona Halep, calificare cu emoţii în optimi: "Nu am jucat cel mai bun tenis al meu"

US Open 2016. Simona Halep, calificare cu emoţii în optimi: "Nu am jucat cel mai bun tenis al meu"

04 Sep 2016   •   06:43
US Open 2016. Simona Halep, calificare cu emoţii în optimi: "Nu am jucat cel mai bun tenis al meu"
Sursa foto: Facebook.com

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a reuşit o calificare dificilă în optimile de finală ale turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o, sâmbătă, la New York, pe unguroaica Timea Babos, cu 6-1, 2-6, 6-4, în turul al treilea.

Halep, numărul cinci mondial, a obţinut victoria la capătul unui meci care a durat două ore şi 7 minute şi pe care a părut că îl scapă din mână la un moment dat.

Simona Halep, semifinalistă anul trecut la Flushing Meadows, a avut un prim set excelent, adjudecat cu 6-1 în doar 24 de minute, după ce a condus cu 4-0.

Românca a început bine şi setul secund, câştigând primul ghem, pe serviciul său, dar apoi Babos a jucat din ce în ce mai bine şi a reuşit să egaleze, iar apoi să treacă la conducere în urma unui break la zero (2-1). Halep a revenit imediat şi a făcut rebreak, dar ceva s-a rupt în jocul său, Babos a prins din ce în ce mai multă încredere şi a făcut punct după punct, adjudecându-şi setul cu un sec 6-2.

Babos a continuat momentul bun şi în debutul setului decisiv, când a condus cu 2-0 (şase ghemuri consecutive pentru unguroaică). Simona a început să îşi revină, şi-a făcut serviciul (1-2), deşi Babos a rămas la cârmă. Timea Babos a condus cu 3-1, însă Simona a jucat toate mingile, a redus diferenţa (2-3), iar apoi a reuşit un break vital (3-3), după ce a salvat in extremis două mingi grele. Halep a preluat conducerea cu 4-3 şi a irosit trei mingi de 5-3, dar Babos a egalat, 4-4. A fost rândul jucătoarei maghiare să aibă două şanse de break, dar Halep a rezistat extraordinar şi a reuşit să îşi fructifice serviciul, 5-4. Babos a simţit apăsarea momentului decisiv şi, deşi a condus cu 40-15, a permis Simonei să revină şi să câştige, după o dublă greşeală a maghiarei.

Halep nu a reuşit în acest meci niciun as, dar nu a făcut nicio dublă greşeală, a comis 35 de erori neforţate şi a avut 16 lovituri direct câştigătoare. Babos a avut 5 aşi, 3 duble greşeli, 25 ''winners'' şi 45 de erori neforţate.

Halep (24 ani) o mai învinsese pe Babos (23 ani, 34 WTA) de două până acum, în 2013, în sferturi la Budapesta, cu 7-5, 6-1, şi în 2015 în optimi la Guangzhou, cu 6-4, 6-0. Babos are în palmares o victorie în faţa Simonei, în 2014, în Fed Cup, cu 1-6, 7-5, 6-3.

Simona Halep şi-a asigurat 235.000 de dolari şi 240 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe Carla Suarez Navarro (28 ani, 12 WTA), care a dispus de rusoaica Elena Vesnina cu 6-4, 6-3.

Halep şi jucătoarea spaniolă s-au înfruntat de zece ori până acum în circuitul feminin, scorul fiind egal, 5-5. Iberica a obţinut ultima victorie, anul trecut, în semifinale la Roma, cu 2-6, 6-3, 7-5, după trei victorii la rând ale româncei în duelurile directe (fără a lua în calcul neprezentarea din 2014, în optimi, la Roma).

Reactii dupa meci

"Nu am jucat cel mai bun tenis al meu", a recunoscut românca Simona Halep, locul 5 în ierarhia WTA, care a trecut cu mari emoţii de unguroaica Timea Babos (N.34), 6-1, 2-6, 6-4, sâmbătă, în turul 3 la US Open.

"A fost un meci greu, nu ştiu cum am revenit, nu am jucat cel mai bun tenis al meu", a declarat Halep, citată de AFP, după
această întâlnire care a durat două ore şi 7 minute.

"Sunt într-o formă fizică bună, am resurse mentale, totul merge bine", a continuat ea, precizând că la începutul zilei a avut probleme la spate.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: simona halep US Open 2016 tenis