x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi US Open 2016. Simona Halep s-a calificat în turul al treilea

US Open 2016. Simona Halep s-a calificat în turul al treilea

01 Sep 2016   •   19:51
US Open 2016. Simona Halep s-a calificat în turul al treilea

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în runda a treia a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, joi, la New York, după ce a învins-o pe cehoaica Lucie Safarova cu 6-3, 6-4. 

Halep s-a impus după o oră şi 27 de minute. 

Meciul s-a desfășurat pe arena Arthur Ashe, cu acoperișul tras.

Românca a avut un început excelent de meci și a condus cu 3-0, cu două break-uri reușite, dar Safarova, finalistă anul trecut la Roland Garros, a revenit spectaculos și a restabilit egalitatea, 3-3. Ghemul al șaptelea a fost unul foarte disputat, Safarova având mai multe oportunități de a prelua conducerea, însă Halep a reușit break-ul în cele din urmă, iar apoi și-a trecut în cont alte două ghemuri, ultimul un break ''alb'', adjudecându-și primul set cu 6-3.

Safarova a început foarte bine manșa secundă, pe serviciul Simonei, dar reprezentanta noastră și-a recuperat break-ul, iar apoi a preluat conducerea (2-1). Cehoaica a egalat, 2-2, iar apoi a câștigat contra serviciului. Halep a făcut apoi break (3-3), iar apoi a trecut din nou la cârmă (4-3). Cele două jucătoare și-au fructificat serviciul în următoarele două ghemuri, iar Halep a încheiat meciul pe serviciul cehoaicei, ultimul punct al confruntării fiind o dublă greșeală.

Halep a avut 4 ași în acest meci, iar Safarova doar unul, românca a comis o dublă greșeală, iar Safarova 5. Cehoaica a avut mai multe lovituri direct câștigătoare, 16, față de 9 ale Simonei, care a comis 20 de erori neforțate, mult mai puțin decât Safarova — 44.

Simona Halep o conduce cu 4-1 pe Safarova, care a câștigat singurul meci în 2011, în turul al doilea la Toronto, cu 6-2, 6-4. Halep s-a impus în 2013 în semifinale la Nurnberg, cu 6-3, 0-6, 6-2, în 2014 în turul al treilea la Indian Wells, cu 6-2, 4-6, 6-4, tot în 2014, în optimi la Cincinnati, cu 6-4, 7-5, și acum la New York.

Halep și-a asigurat un cec de 140.000 dolari și 130 puncte WTA, iar următoarea adversară va fi unguroaica Timea Babos, cap de serie numărul 31.

Halep este a doua jucătoare română calificată în turul al treilea la ediția din acest an a US Open, după Monica Niculescu. Monica va juca vineri cu daneza Caroline Wozniacki pentru accederea în optimile de finală.

×
Subiecte în articol: simona halep