x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi US Open: Nadal şi Azarenka, calificaţi în semifinale

US Open: Nadal şi Azarenka, calificaţi în semifinale

05 Sep 2013   •   09:54
US Open: Nadal şi Azarenka, calificaţi în semifinale

Tenismanul spaniol Rafael Nadal s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce a trecut fără probleme de compatriotul său Tommy Robredo (N. 19), cu 6-0, 6-2, 6-2, iar în penultimul act îl va înfrunta pe francezul Richard Gasquet.

Nadal, al doilea favorit, a declarat că acesta a fost cel mai bun meci al său la ediţia actuală a turneului de la Flushing Meadows. Nadal a câştigat toate cele şapte meciuri cu Robredo (22 ATP), care în faza anterioară îl eliminase pe Roger Federer.

Nadal are nouă titluri câştigate în 2013, dintre care trei de categoria Masters 1.000 (Indian Wells în martie, Montreal şi Cincinnati în august). Ibericul, învingător în 2010 la US Open, poate redeveni numărul unu mondial după turneul de la Flushing Meadows dacă îl va câştiga, iar liderul mondial Novak Djokovic nu ajunge în finală.

Gasquet, al nouălea jucător al lumii, s-a calificat în penultimul act al fazei masculine în urma unui succes în cinci seturi în faţa spaniolului David Ferrer (N.4), cu 6-3, 6-1, 4-6, 2-6, 6-3.

Celelalte sferturi de finală de joi propun duelurile Novak Djokovic (Serbia/N. 1) - Mihail Iujnîi (Rusia/N. 21) şi Andy Murray (Marea Britanie/N. 3) - Stanislas Wawrinka (Elveţia/N. 9).

La feminin, belarusa Victoria Azarenka (24 ani), a doua favorită, s-a calificat în semifinale graţie succesului cu 6-2, 6-3 în sfertul cu Daniela Hantuchova (Slovacia). Adversara sa va fi italianca Flavia Pennetta (83 WTA), în timp ce în cealaltă semifinală se vor înfrunta americanca Serena Williams (N. 1), deţinătoarea titlului, şi chinezoaica Li Na (N.5).

În cazul în care una dintre Pennetta, Li sau Williams, care au fiecare 31 de ani, se va impune la Flushing Meadows, va deveni câştigătoarea cea mai vârstnică din istoria US Open.

Pennetta, care în optimi a trecut de Simona Halep (N. 21), a câştigat clar în sferturi meciul cu compatrioata sa Roberta Vinci (N.10), 6-4, 6-1, şi a ajuns în premieră în semifinalele unui turneu de Mare Şlem.

×