x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Vedere cu munţi şi zăpadă de la Bucureşti

Vedere cu munţi şi zăpadă de la Bucureşti

de Sorin Anghel    |    Gabriela Mladin    |    18 Apr 2008   •   00:00
Vedere cu munţi şi zăpadă de la Bucureşti

Iarna se prelungeşte nesperat de mult în vîrful munţilor. La Bîlea Lac nu e nici o urmă de primăvară. De trei zile viscoleşte fără încetare. Ninsorile căzute în această săptămînă pe Valea Prahovei au făcut ca stratul de zăpadă să depăşească la Sinaia o jumătate de metru. O adevărată mană cerească pentru schiori. Ieri, Masivul Bucegi, încărcat de zăpadă, a putut fi admirat chiar şi de la Bucureşti.

WEEK-END - La Sinaia se poate schia pînă la cota 1.400

Puţin, dar foarte bine. Pe pîrtiile care au mai rămas deschise în această perioadă se găseşte un strat proaspăt de zăpadă depus după ninsorile din această săptămînă.

Munţii s-au încărcat din nou de zăpadă după ninsorile din această săptămînă. În aceste condiţii, se poate schia fără probleme atît pe pîrtii, cît şi în afara lor. În Bucegi şi Făgăraş, riscul producerii de avalanşe este destul de ridicat.


SUS.
La Bâlea Lac e forfotă mare. Organizatorii SummerJib 2008, eveniment ce se va desfăşura între 5 şi 25 mai, trag tare pentru a avea totul gata pînă în ziua inaugurării. Sibianul Radu Lungu are de amenajat un snowpark imens în care se va stabili ierarhia în ceea ce priveşte snowboard-ul românesc. Asta nu înseamnă că pentru schiori accesul va fi interzis în Munţii Făgăraş. Vor avea şi ei competiţia lor, orice free-ski-er fiind bine venit. În plus, cei care sînt pasionaţi de schi de tură îşi vor putea face de cap pe celebrul traseu Şaua Doamnei – coborîre pe faţa sudică – în­toar­cere prin tunel.

OLTENIA. Circulaţia rutieră spre sta­ţiu­nea Rînca va fi restricţionată începînd de astăzi pentru autoturismele care depăşesc 3,5 tone din cauza faptului că pe o porţiune de aproximativ 10 kilometri suprastructura carosabilului a fost distrusă. Conducătorii auto sînt rugaţi să evite deplasările pe această rută. Se recomandă aprovizio­na­rea în staţiune cu autovehicule mici, iar tu­riştii care vin în grupuri cu mijloace de transport în comun trebuie să ştie că nu pot avea acces în staţiune. Poliţiştii nu au putut comunica perioada exactă a restricţiei de circulaţie, deoarece durata efectuării lucrărilor nu a fost comunicată încă.


Pentru Bucureşti. Pare incre­dibil pentru luna aprilie, dar la Sinaia, pe pîrtia Carp se poate schia. În urma ninsorilor din această săptămînă, stratul de zăpadă ajunge la 70 de centimetri. Zona este recomandată în special celor care preferă coborîrile prin pulver. Zăpadă proaspătă, ca să priceapă şi pantofarii. Condiţii la fel de bune sînt şi la Straja şi în Parîng.

×
Subiecte în articol: ski express