x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Victorie ISTORICĂ! România Under 23 a învins Statele Unite la Cupa Mondială FIBA de baschet 3x3 U23

Victorie ISTORICĂ! România Under 23 a învins Statele Unite la Cupa Mondială FIBA de baschet 3x3 U23

03 Oct 2019   •   20:30
Victorie ISTORICĂ! România Under 23 a învins Statele Unite la Cupa Mondială FIBA de baschet 3x3 U23
Sursa foto: Federatia Romana de Baschet

Naţionala de baschet 3x3 a României Under 23 de ani a reuşit joi o victorie istorică împotriva naţionalei Statelor Unite, la Cupa Mondială FIBA 3x3 U23, care se dispută în China, învingând cu 21-18 după o revenire spectaculoasă, informează un comunicat remis presei.

Conform sursei, Cristi Mâinea a închis meciul înainte de expirarea timpului regulamentar cu o dublă, după ce România a fost condusă cu 15-10.

''Ştefan Bîrloveanu, Alexandru Coconea, Sebastian Costeiu şi autorul coşului decisiv, Mâinea, au reuşit o revenire de senzaţie în faţa americanilor. Ei au egalat la 18 cu un minut şi jumătate înainte de final, Coconea a transformat o aruncare liberă iar pe următoarea posesie Mâinea a lovit de la mare distanţă pentru a pune punct meciului înainte de limită. Este pentru a doua oară în istoria competiţiilor de baschet 3x3 când România învinge Statele Unite. Primul succes a venit în 2012, la chiar prima ediţie a Mondialelor de seniori, atunci când Angel Santana a încheiat meciul de asemenea cu un coş decisiv de două puncte!'', se arată în comunicat.

Naţionala masculină, coordonată de Andrei Talpeş, păstrează în continuare şanse de calificare în sferturile de finală, după un bilanţ de o victorie şi o înfrângere în prima zi a competiţiei, insuccesul înregistrându-se în faţa naţionalei ţării gazdă, China, scor 16-21.

Pe de altă parte, echipa feminină a încheiat perfect prima zi, cu două victorii din tot atâtea meciuri, fetele fiind de asemenea protagonistele unui meci electrizant cu Mongolia. Nicolett Orban, Ecaterina Armanu, Daiana Tănase şi Alina Podar au învins cu 21-20 în prelungiri, în urma unui coş de două puncte marcat de Podar. Fetele, coordonate de către Mona Nicolescu, a trecut în prima partidă a zilei de Uganda, 19-12.

Organizarea competiţiei din China este coordonată de către echipa Sport Arena Streetball, principalul organizator de evenimente de baschet 3x3 din România. Tot Sport Arena Streetball se va ocupa şi de organizarea unui alt mare eveniment internaţional, de această dată din circuitul mondial, etapa Masters din FIBA 3x3 World Tour de la Jeddah, Arabia Saudită din 18-19 octombrie. AGERPRES

×