x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Victorie SENZAȚIONALĂ a lui Marius Copil în fața lui Wawrinka

Victorie SENZAȚIONALĂ a lui Marius Copil în fața lui Wawrinka

04 Feb 2019   •   23:43
Victorie SENZAȚIONALĂ a lui Marius Copil în fața lui Wawrinka
Sursa foto: Captura TV

Tenismanul român Marius Copil s-a calificat în optimile turneului ATP de la Sofia, dotat cu premii totale de 524.340 euro, luni, după ce l-a învins pe elveţianul Stan Wawrinka în trei seturi, cu 3-6, 7-6 (5), 6-4.

Copil (28 ani, 56 ATP), finalist la ediţia trecută a turneului, a obţinut victoria după o oră şi 47 de minute în faţa celebrului său adversar (33 ani), care la prima confruntare în care arădeanul a avut o poziţie mai bună în clasamentul mondial decât elveţianul (57 ATP).

Marius Copil şi-a pierdut serviciul o singură dată în primul set, iar acest lucru a făcut diferenţa, Wawrinka impunându-se cu 6-3. În actul secund, cei doi au mers cap la cap până în tiebreak, deşi Wawrinka şi-a creat două mingi de break, iar Copil trei. Românul a reuşit să încline balanţa şi s-a impus cu 7-5, egalând situaţia la seturi. În decisiv, Copil a reuşit să fructifice destul de devreme una din cele patru mingi de break şi şi-a păstrat avantajul până în finalul setului, câştigat cu 6-4.

Românul a reuşit 11 aşi în acest meci, iar Wawrinka a avut 13, jucătorul din Ţara Cantoanelor totalizând mai multe puncte, 97-85.

Wawrinka a câştigat primele două confruntări cu Copil, în 2013 în primul tur la Madrid, cu 6-4, 6-4, şi în 2015, în turul al doilea la Australian Open, cu 7-6 (4), 7-6 (4), 6-3. În optimi, Copil îl va înfrunta pe învingătorul dintre spaniolul Fernando Verdasco, al şaselea favorit, şi bulgarul Alexandar Lazarov. Marius Copil şi-a asigurat un cec de 8.815 euro şi 20 de puncte ATP.

Copil va juca şi la dublu, alături de ungurul Marton Fucsovics.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: marius copil