x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Victorie senzațională a Mihaelei Buzărnescu în fața Elisei Mertens. Românca s-a calificat în finală la San Jose

Victorie senzațională a Mihaelei Buzărnescu în fața Elisei Mertens. Românca s-a calificat în finală la San Jose

05 Aug 2018   •   07:53
Victorie senzațională a Mihaelei Buzărnescu în fața Elisei Mertens. Românca s-a calificat în finală la San Jose

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului WTA de la San Jose (California), dotat cu premii totale de 799.000 de dolari, după ce a dispus în trei seturi de belgianca Elise Mertens, cu 4-6, 6-3, 6-1.

Buzărnescu (30 ani, 24 WTA), a cincea favorită, a trecut de Mertens (22 ani, 15 WTA), cap de serie numărul patru, după două ore şi 19 minute de joc.

Mihaela pierduse precedentele trei dueluri cu Mertens, care a câştigat în 2015 la Santa Margherita (Italia, futures), în sferturi, cu 2-6, 6-4, 6-3, tot în 2015 în optimi la Koksijde (Belgia, ITF), cu 6-3, 6-2, şi anul acesta în finală la Hobart, cu 6-1, 4-6, 6-3.

Buzărnescu a avut 4 duble greşeli în acest meci, iar Mertens 8. Mihaela Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 72.835 dolari şi 305 puncte WTA.

În finală, românca o va înfrunta pe grecoaica Maria Sakkari. Buzărnescu va juca la San Jose a treia sa finală WTA din carieră, după cele pierdute anul acesta la Hobart şi Praga.

Buzărnescu e programată sâmbătă să joace şi la dublu, în semifinale, alături de britanica Heather Watson, împotriva gemenelor ucrainene Liudmila şi Nadia Kicenok.


AGERPRES

×
Subiecte în articol: Mihaela Buzărnescu