x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Viscol in Bucegi - "Ecoul Malinului" a avut parte de vreme proasta

Viscol in Bucegi - "Ecoul Malinului" a avut parte de vreme proasta

de Sorin Anghel    |    29 Mai 2006   •   00:00
Viscol in Bucegi  -  "Ecoul Malinului" a avut parte de vreme proasta

Iad in Masivul Bucegi. Un turist neastamparat a cazut intr-o rapa, iar alti cinci s-au ratacit.

Editia din acest an a concursului "Ecoul Malinului" nu s-a desfasurat in cele mai bune conditii. Cel mai puternic adversar al celor de la Alpin Club Ecoul Bucuresti, organizatorul competitiei, a fost vremea neprielnica, ce s-a abatut sambata asupra Masivului Bucegi.

Daca de dimineata a fost soare, vremea s-a schimbat brusc in jurul pranzului, vantul sufland cu o viteza de 140 de kilometri pe ora. Cu toate acestea, concursul "Ecoul Malinului" s-a desfasurat in conditii foarte bune. Vizibilitatea a fost una foarte scazuta din cauza cetii. In plus, temperaturile foarte scazute si ninsoarea puternica i-au facut pe multi sa coboare pe vale in afara competitiei, nereusind sa astepte pana le vine randul la start. Daca participantii la concurs nu au avut nici un fel de probleme, nu acelasi lucru se poate spune si despre turistii aflati in drumetie pe platoul Bucegi.

Un grup de turisti care a venit pe jos de la Cota 2000 din Sinaia si se indrepta catre cabana de la Varful Omu a fost nevoit sa se intoarca din drum cu putin timp inainte de ajungerea la destinatie. Din cauza vizibilitatii foarte scazute, pe fondul unui viscol neasteptat, turistii au pornit spre Cabana Babele, acolo unde au ajuns noaptea, in jurul orei 22:00. Pe drum, cinci persoane, echipate necorespunzator, s-au abatut de la drum, dar au fost recuperate la timp de angajatii de la Salvamont. Mult mai rau a patit-o Ioan Pricopie, 34 de ani, din Bucuresti. Blocat pe platou din cauza faptului ca telecabina a fost oprita pe perioada viscolului, acesta nu a mai asteptat pana cand transportul pe cablu a fost reluat, adica in jurul orei 15:30, si a pornit pe jos spre Busteni. Alegand un traseu nerecomandat in aceasta perioada, pe Valea Caraimanului, Pricopie a cazut intr-o rapa, alegandu-se cu capul spart si fracturi la mana si la piciorul drept.

×
Subiecte în articol: ski express