x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi WADA admite ipoteza contaminării alimentare în cazul Contador.

WADA admite ipoteza contaminării alimentare în cazul Contador.

15 Iun 2011   •   15:23
WADA admite ipoteza contaminării alimentare în cazul Contador.

Directorul stiintific al Agentiei Mondiale Antidoping (WADA), Olivier Rabin, a admis ipoteza contaminarii alimentare cu clenbuterol in cazul rutierului spaniol Alberto Contador, depistat pozitiv in 2010, informeaza cotidianul Marca.

Olivier Rabin a admis ca "in unele tari carnea ar putea fi contaminata cu clenbuterol", o ipoteza regasita in literatura de specialitate si la care a apelat si Contador pentru a-si sustine nevinovatia.

Clenbuterolul este un betasimulent. Urme foarte mici ale acestei substante au fost gasite la un control antidoping asupra lui Alberto Contador, castigatorul spaniol al Turului Frantei din 2010. Cu aceeasi substanta au fost depistati pozitiv cinci componenti ai echipei nationale a Mexicului, care disputa in prezent Gold Cup in SUA, cei cinci fiind suspendati.

Federatia Mexicana de Fotbal (Femexfut) a anuntat, marti, ca analiza esantionului B in cazul celor cinci jucatori a fost negativa. Marca noteaza ca aceste noi cazuri i-au facut pe oficialii WADA sa reanalizeze problema clenbuterolului.

"Exista foarte putine cazuri de rezultate pozitive cu clenbuterol, astfel ca nu este imposibil sa se analizeze fiecare caz in parte. Putem face unele recomandari Comitetului Executiv al WADA pentru a fixa ce valoare inseamna un rezultat pozitiv clar si ce valori ar putea fi interpretate in functie de context, luand in calcul rezultatele anterioare ale sportivului", a explicat Rabin, citat de Marca.

Rutierul italian Alberto Contador are posibilitatea sa participe la Turul Frantei din acest an, ce va incepe pe 2 iulie, dupa ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis ca audierea in cazul lui sa fie fixata pentru 1-3 august, dupa competitia franceza. Aceasta audiere, prevazuta initial pentru 6-8 iunie, a fost amanata de TAS "pentru a oferi tuturor partilor un termen rezonabil".

TAS va analiza apelul introdus de Uniunea Ciclista Internationala (UCI) si Agentia Mondiala Antidoping (AMA) dupa ce federatia spaniola l-a "achitat" pe Contador in urma controlului pozitiv de la Turul Frantei 2010, spaniolul pledand pentru contaminare alimentara.

×