x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Webcam Arieşeni - "Aici e altă ţară, e altă lume, la noi ninge mereu"

Webcam Arieşeni - "Aici e altă ţară, e altă lume, la noi ninge mereu"

30 Dec 2008   •   00:00
Webcam Arieşeni - "Aici e altă ţară, e altă lume, la noi ninge mereu"

Departe de fiţele din apropiere de Bucureşti, Arieşeni, localitate aflată la limita dintre judeţele Alba şi Bihor, profită din plin de zăpadă. Cabanele sunt pline de turişti, cele două pârtii de la Vârtop sunt căutate de către schiori, iar localnicii robotesc pentru a le face pe plac celor pe care îi găzduiesc.



În ultimele zile, cerul a cernut peste tot fulgi veseli şi jucăuşi, care după ce au dansat înlănţuit în aer, au crescut şi s-au maturizat împodobind totul în jur într-o zăpadă albă care împrăştie sclipiri de ace de gheaţă sub razele Soarelui. “La noi aici e altă lume, e altă ţară, la noi ninge mereu”, spune Călin Gligor, de la Cabana Vârtop. Ca nicăieri la noi în ţară, nu există pete de noroi, gheaţă sau pietre.

Cele două teleschiuri merg fără încetare, iar centrele de închiriere au clienţi de dimineaţa până seara. Începătorii pot învăţa să schieze la Şcoala de Schi “Dănuţ Gligor”, acolo unde lucrează numai monitori unul şi unul. Printre ei şi Bogdan Gligor, fost schior de performanţă şi participant la Campionatul Mondial de Schi Alpin în urmă cu câţiva ani.


Click pe imagine pentru a urmari webcam-urile de schi ale Jurnalului National

×