x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Week-end nebun pe Valea Prahovei

Week-end nebun pe Valea Prahovei

de Sorin Anghel    |    17 Dec 2007   •   00:00
Week-end nebun pe Valea Prahovei
Sursa foto: DAN MARINESCU/

Pe Valea Prahovei, in locul lui Tăriceanu a venit Băsescu. Preşedintele nu a luat parte la mascarada de la Sinaia, unde a fost inaugurată o telegondolă ce a funcţionat doar cinci minute, ci a preferat să meargă la o cărciumă din Predeal. Turiştii au profitat din plin de zăpada proaspăt căzută. La sfărşitul acestei săptămăni va incepe isteria, cauzată de turiştii care işi vor petrece Sărbătorile de iarnă la munte.



Ultima zi de linişte

Agitaţie mare ieri la Predeal. Schiorii au profitat de zăpada proaspătă şi de gerul care a menţinut in condiţii bune părtiile. Nu au existat cozi la telescaun şi nici probleme cu găsirea unui loc de parcare.

Pentru că la Buşteni nu dă bine să schiezi fiindcă staţiunea nu are "nume", iar la Azuga nu a funcţionat decăt teleschiul de la baza părtiei Sorica, cei mai mulţi turişti au ales să-şi petreacă ziua de ieri pe părtiile din Predeal. Asta chiar dacă şi la Sinaia s-a putut schia in Valea Dorului şi pe Carp. "E destul de riscant in perioada asta să te duci la Sinaia, pentru că văntul bate cănd te aştepţi mai puţin şi rişti să nu poţi schia. Am venit la Predeal pentru că aici e cel mai sigur. Acum e mai liber, dar peste o săptămănă o să fie nebunie. Vin toţi să facă Sărbătorile de Iarnă aici şi nici nu vreau să mă găndesc ce o să fie pe părtii şi in parcare", a explicat Cristina Năstasa, una dintre turistele care a venit de la Bucureşti să se dea cu placa la Predeal.


LEJER. Telescaunul a funcţionat la capacitate maximă, fără să existe coadă la imbarcare. Probleme au apărut din cauza pantofarilor echipaţi cu blugi şi geci de piele, care au urcat in pănă in vărful părtiei, de unde au luat-o la vale ca nişte năluci. Asta chiar dacă urcau pentru prima oară pe schiuri. Normal, au apărut şi accidentele. Sebastian Alexuţ, din Bucureşti, a fost lovit la gleznă de unul dintre schiorii de ocazie şi ajuns la spital. "Nici măcar nu s-a oprit să vadă dacă m-a lovit. Cei de la Salvamont şi de la Ambulanţă m-au ajutat căt au putut de repede", a declarat bucureşteanul, care era speriat.


PROBLEME. Deşi părtiile au fost bătute, au apărut şi porţiuni cu gheaţă. "Din cauza gerului şi a celor care schiază in derapaj, care mătură zăpada", şi-a dat cu părerea unul dintre turiştii care a preferat snowboard-ul. "Să nu mai zică lumea că noi stricăm părtiile", a punctat el. Printre turiştii care au venit la Predeal in acest week-end s-a numărat şi preşedintele Traian Băsescu, insoţit de soţia sa, Maria. Şeful statului nu a venit pe părtie. A preferat să meargă la o cărciumă. Acolo unde ii place mai mult şi ii şade mai bine.


Biatlon

Romănia a dat lovitura in săptămăna ce tocmai s-a incheiat. Ţara noastră a căştigat 3 medalii de aur la Cupa Europei la Biatlon desfăşurată la Bansko. Reka Ferencz, din Gheorgheni, a căştigat ambele probe feminine dedicate juniorilor, in vreme ce Roland Gerbacea, din Răşnov, s-a impus la 10 km pursuit. Eva Tofalvi nu a mai participat la ultima de Cupă Mondială la Biatlon, programată in Slovenia, la Polhjuka, din cauza unui eveniment nefericit in familie. Tatăl biatlonistei a decedat şi sportiva s-a intors de urgenţă acasă, pentru a lua parte la inmormăntare. Altfel, primăria din Buşteni a inceput deja să facă proiectele pentru amenajarea unei piste de schi fond pe Valea Cerbului, in apropiere de Cabana Gura Diham.

×
Subiecte în articol: ski express