x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Week-end plin de zăpadă la Piatra

Week-end plin de zăpadă la Piatra

15 Feb 2012   •   21:00
Week-end plin de zăpadă la Piatra

Moldovenii nu mai sunt nevoiti sa mearga pana la Vatra Dornei pentru a se bucura de zapada de pe partii. Pe langa statiunea suceveana, care nu si-a pierdut statutul de Perla a Bucuvinei, locuitorii din nord-estul Romaniei pot alege dintre Gura Humorului si Piatra Neamt. Doua orase superbe, cu imprejurimi de poveste.

Week-end-ul acesta va fi unul foarte agitat pe partia Cozla din Piatra Neamt. Festivalul "Piatra de Zapada" a ajuns la cea de-a treia editie si aduce in orasul din inima Moldovei concursuri de schi alpin si snowboarding, un bal mascat pe schiuri, precum si o serie de jocuri pe zapada destinate celor mici.

Maine are loc un concurs de schi alpin la care sunt asteptati schiori de toate varstele. Stratul de zapada este suficient de gros pentru desfasurarea in bune conditii a intrecerii. Organizatorii promit premii importante pentru castigatorii fiecarei categorii. Sambata este programat concursul de snowboarding, ocazie cu care pe partia Cozla isi vor face aparitia cei mai buni rideri de la noi din tara. Sportivii se vor duela in Slalom Paralel, astfel ca intrecerea va fi una cat se poate de spectaculoasa. Pe langa pista foarte bine amenajata, Piatra Neamt se lauda cu singura instalatie de nocturna care functioneaza pana la miezul noptii. www.jurnalul.ro transmite imagini live de la Piatra Neamt.

O urcare cu telegondola costa 8 lei, in vreme ce la telescaun costa 6 lei. Participantii la festivalul Piatra de Zapada beneficiaza de transport gra­tuit.

Marele spectacol se va petrece insa duminica. Toti turistii care vor ajunge pe partie echipati ca de bal vor intra intr-un concurs inedit. Inainte de a cobori spre statia de jos a telescaunului vor face o fotografie la panoul festiva­lului Piatra de Zapada. Toate imaginile vor fi incarcate pe pagina de Facebook a evenimentului, iar poza cu cele mai multe like-uri va fi declarata casti­gatoare. Premiul consta intr-un ski-pass valabil doua zile pentru toate instalatiile de transport pe cablu din Piatra Neamt. Sibianul Sebastian Barbu va fi seful juriului care va desemna cel mai frumos costum de carnaval la categorii­le cuplu, copii, baieti si fete. Fostul schior este foarte fericit dupa ce fratele sau, Alexandru, 25 de ani, a castigat marti proba de Slalom din cadrul concursului desfasurat la Mokra Gora – Serbia. Pe locul 4 s-a aflat un alt roman. Pre­deleanul Bogdan Olaru a venit la doua secunde si 86 de sutimi in spatele si­bia­nului.

×
Subiecte în articol: ski express