x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Wimbledon 2015. Serena Williams a câștigat trofeul, după ce a învins-o pe Garbine Muguruza

Wimbledon 2015. Serena Williams a câștigat trofeul, după ce a învins-o pe Garbine Muguruza

11 Iul 2015   •   17:56
Wimbledon 2015. Serena Williams a câștigat trofeul, după ce a învins-o pe Garbine Muguruza

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, nr. 1 mondial, a câştigat al 6-lea titlu la Wimbledon şi al 21-lea de Mare Şlem din cariera sa la simplu, învingând-o sâmbătă, în finala de la All England Club, pe spaniola Garbine Muguruza, cap de serie nr. 20, în două seturi, 6-4, 6-4, într-o oră şi 22 minute.

Deloc impresionată de atmosfera copleşitoare de pe Terenul Central al Templului tenisului, Garbine Muguruza a început foarte bine finala, obţinând rapid un break, confirmat prin propriul serviciu până la scorul de 4-2. De aici, însă, Serena Williams a preluat conducerea ostilităţilor, impunându-se în primul set, după 44 de minute, cu 6-4.

Setul al doilea părea o simplă formalitate pentru marea campioană americană, care a ajuns rapid la 5-1 în mai puţin de 20 de minute de joc. Spaniola, însă, a profitat de relaxarea Serenei Williams şi ajuns la 5-4. Din nou, însă, experienţa şi-a spus cuvântul şi mezina surorilor Williams a realizat scorul simetric, 6-4, 6-4, în mai puţin de o oră şi jumătate de joc, în timpul căruia a reuşit 12 aşi.

În vârstă de aproape 34 de ani (născută pe 26 septembrie 1981, la Saginaw, statul american Michigan), Serena Jameka Williams, nr. 1 mondial fără întrerupere din februarie 2013, a cucerit în carieră 67 de turnee, dintre care 21 de Grand Slam, la simplu, la un pas de recordul din era open al germancei Steffi Graff (22). Ea deţine şi 13 titluri la dublu şi alte 2 la dublu mixt în aceste competiţii majore. La Wimbledon s-a impus la simplu pentru a 6-a oară.

Anul acesta poate realiza cea mai importantă performanţă din tenis, Marele Şlem, cucerirea tuturor celor 4 turnee majore într-un singur an, după ce în 2015 s-a impus la Melbourne, Roland Garros şi, acum, la Wimbledon, ultimul rămas fiind Openul SUA, din toamnă.

Jucătoare de mână dreaptă, cu reverul cu 2 mâini, atletică (1,75 m, 70 kg), Serena este profesionistă de la 14 ani, din 24 septembrie 1995. Ea conduce detaşat şi în clasamentul premiilor din tenis.

Învinsa sa de sâmbătă, spaniola Garbine Mugurza (21 ani), nu a câştigat până acum decât un singur titlu WTA, anul trecut, la Antipozi, în turneul de la Hobart. Pentru jucătoarea spaniolă de origine venezueleană, născută la Caracas, a fost sâmbătă prima sa finală de Mare Şlem.

Serena Williams şi Garbine Muguruza Blanco s-au mai întâlnit de trei ori până acum în circuitul WTA, americanca impunându-se de două ori, ultima oară anul acesta, în optimile de finală la Australian Open. Muguruza a reuşit să o învingă la rândul ei pe cea mai mică dintre surorile Williams, anul trecut, în primul tur la Roland Garros.

Sursa: Agerpres

×