x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ziua Naţională a Columbiei

Ziua Naţională a Columbiei

de Sorin Anghel    |    21 Iul 2013   •   00:38

Clasamentul final al Marii Bucle a fost clarificat în această după-amiază, în etapa desfăşurată de la Annecy la Annecy – Semnoz, pe o distanţă de 125 de kilometri. În condiţiile în care tricoul galben a fost adjudecat de către Christopher Froome încă de pe Mont Ventoux, ceilalţi “grei” s-au mulţumit ca astăzi să se bată pentru celelalte două poziţii de pe podium. Nairo Quintana a ajuns primul la linia de sosire, fiind urmat de către Juaquim Rodriguez. Avansul celor doi faţă de Alberto Contador a fost suficient de mare pentru a-l coborî pe rutierul de la Saxo Tinkoff tocmai pe locul patru în clasamentul general. Astfel, mâine seară, la Paris, pe podium vor urca Froome, Quintana şi Rodriguez.
Eroul zilei în munţii de la Annecy a fost columbianul Quintana. Pe lângă victoria de etapă, el şi-a mai adjudecat încă două tricouri distinctive. A rămas liderul clasamentului destinat rutierilor cu vârsta sub 25 de ani şi a câştigat şi competiţia adresată căţărătorilor, intrând în posesia tricoului alb cu buline roşii.
“Este o zi foarte frumoasă pentru mine. Este fenomenal să câştigi o etapă din Turului Franţei. Le mulţumesc celor din echipă, care au muncit pentru mine astăzi. Am muncit împreună şI am reuşit să câştigăm două tricouri foarte importante. Dedic succesul meu de astăzi tuturor columbienilor. Sunt foarte mândru de ţara mea. Obiectivul meu astăzi a fost să ajung pe locul al doilea în clasamentul general şI să câştig etapa. Este o zi specială pentru Columbia, este o adevărată sărbătoare în ţara mea”, a declarat Quintana.
Mâine seară este programată ultima etapă din cadrul ediţiei cu numărul 100 a Turului Franţei. Startul se va da din curtea Palatului de la Versailles, rutierii urmând să pedaleze prin curtea celei mai celebre grădini din lume înainte de a ajunge la Paris, pentru sprintul de pe Champs-Elysees. Organizatorii promit o festivitate cum nu s-a mai văzut în lumea sportului.
 

×
Subiecte în articol: turul frantei turul frantei 2013