x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Spovedania lui Tudor

Spovedania lui Tudor

de Mihai Igirosanu    |    05 Mar 2008   •   00:00
Spovedania lui Tudor

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri, centralul Alexandru Tudor şi-a recunoscut erorile comise la derby-ul Steaua – CFR Cluj (3-2).

ARBITRI - Centralul derby-ului Steaua – CFR Cluj şi-a recunoscut vina



În cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri, centralul Alexandru Tudor şi-a recunoscut erorile comise la derby-ul Steaua – CFR Cluj (3-2).

Ameninţat cu memoriul la UEFA de către preşedintele liderului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, arbitrul bucureştean a vorbit sincer şI tranşant despre greşelile pe care le-a făcut.

DESTĂINUIRI. “În momentul în care toată lumea îţi spune că ai greşit trebuie să te duci să te culci. Pentru mine asta e cea mai bună lecţie, ca nu cumva să cred că sunt infailibil. Scuze nu există atunci când arbitrajul nu iese, iar dacă ai responsabilitatea să vezi că ai greşit, eşti capabil să tragi concluziile potrivite pentru a putea merge mai departe, pentru a te pregăti şi pentru a o lua de la capăt. Asta e datoria noastră”, a declarat Tudor, care a mai ţinut să precizeze că “erorile comise sunt responsabilitatea mea şi nu a asistentului Cristian Nica”. “Căderea este făcută ca să te înveţe, şi când cazi de sus te trezeşti mai bine. Această încercare este binevenită pentru mine, pentru că doar asemenea situaţii te fac să creşti. Nu e nici prima şi nici ultima greşeală din cariera mea, dar am datoria morală să scot ceva bun din treaba asta”.

SUSŢINERE. Tudor a comentat şi declaraţiile apărute după partida Steaua-CFR, care îl acuzau pentru prestaţia sa: “Referitor la reacţiile care au apărut în presă, din punctul meu de vedere este pozitiv să fi pus sub presiune, pentru că asta te motivează, te trezeşte şi te face mai viu. Ce ar fi dacă noi, arbitrii, sau fotbaliştii nu am avea presiune? Oţelul cel mai bun se căleşte la temperaturile cele mai înalte. Sunt bucuros că în asemenea situaţii grele apar multe gesturi de caracter faţă de mine. Mă refer la faptul că au fost oameni care m-au susţinut, care m-au sunat şi au vorbit cu mine”, a conchis Tudor.
Lupescu: “Rămâne numărul 1”
Omul care se ocupă cu delegările arbitrilor, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu (foto) şi-a expus pe larg punctul de vedere: “Dacă pe marginea fazei la Cadu se mai poate discuta, la Semedo a fost clar penalty. Este o greşeală mare a lui Alexandru Tudor, dar a fost foarte departe de fază, însă asta nu este şi nu poate fi o scuză. Nu sunt dezamăgit de prestaţia sa, pentru că aşa ceva i se poate întâmpla oricui, a prins pur şi simplu o zi mai proastă şi asemenea erori se văd şi în Liga Campionilor. Nu cred că fac bine cei de la CFR Cluj dacă se vor adresa la UEFA, dar fiecare e liber să facă ce vreau şi nu văd ce s-ar putea întâmpla. Cred că Tudor rămâne arbitrul numărul 1 al României şi mai cred în continuare că are valoare. Indiferent cine ar fi arbitrat nu cred că ar fi greşit intenţionat, nu cred că arbitrii iau bani”. Preşedintele Iuliu Mureşan a mai declarat ieri: “Joi mă voi deplasa la Federaţie pentru a depune memoriu împotriva lui Tudor, dar nu cred că va primi pedeapsa cuvenită”.  

Auto-exil


Întrebat ce urmează după meciul de coşmar din Ghencea, Alexandru Tudor a fost categori: “La finalul meciului am avut o discuţie pe teren cu domnul Andone, care m-a impresionat. Mi-a zis că a primit un telefon prin care i s-a spus că nu am acordat două penalty-uri. Mi-a spus că nu îmi reproşează nimic. Datoria mea acum este să mă duc la Asociaţia de Fotbal Bucureşti şi să-mi caut meciuri la copii. Nu glumesc, chiar vreau să mi se dea nişte meciuri de copii”. Referitor la etapele de suspendare, preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan a anticipat: Nu se va face nimic împotriva lui deoarece este pe lista FIFA, din păcate nu cred că va primi mai mult de patru etape de suspendare”.    
 


×
Subiecte în articol: sport cred tudor