x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Stadionul Olimpic din Kiev, gazda finalei Campionatului European din 2012

Stadionul Olimpic din Kiev, gazda finalei Campionatului European din 2012

de Ovidiu Ciutescu    |    18 Noi 2009   •   00:00
Stadionul Olimpic din Kiev, gazda finalei Campionatului European din 2012

Experţii UEFA au evaluat Complexul Naţional "Olimpic" din Kiev şi au decis că poate găzdui finala Campionatului European din 2012 dacă se vor mai pune la punct anumite retuşuri. Informaţia a fost făcută publică, înainte ca UEFA să se pronunţe în decembrie, de către ministrul adjunct al Tineretului şi Sporturilor din Ucraina, Rostislav Karandeev.



Într-o discuţie telefonică pe care Karandeev a purtat-o cu asistenţii săi, a scăpat această informaţie. "Ieri am primit rezultatele ultimului raport, cel final, făcut de experţi în ceea ce priveşte gradul de pregătire al stadioanelor pentru competiţia UEFA. Rezultatele finale vor fi date oficial pe 10-12 decembrie, în Portugalia, la şedinţa Biroului Executiv al UEFA. Chiar dacă raportul încă este critic, am aflat că vom rămâne organizatorii  Euro 2012. Rămâne de văzut cum se va prezenta şi Polonia" - le-a spus el colaboratorilor.

Conform oficialului ucrainean, după vizita experţilor UEFA, produsă zilele trecute, în cele patru oraşe care pot organiza EURO 2012 (Doneţk, Kiev, Lvovşi Harkov), doar stadioanele din Doneţk şi Lvov ridică probleme de organizare. Ciudat este faptul că, în ceea ce priveşte arena din Doneţk, aceasta tocmai a fost inaugurată de către clubul la care activează Mircea Lucescu şi Razvan raţ. Singura problemă pare să plece de la infrastructura depăşită, găsită în cele două oraşe! "Sperăm ca în primăvara lui 2010 să recuperăm timpul pierdut şi să construim un stadion nou şi la Lvov. Trebuie să faceţi asta la nivel de Guvern", le-a spus Karandeev interlocutorilor săi.

Rostislav Karandeev a mai vorbit şi desprfe problemele pe care le aula nivel de aeropurturi, în Doneţk, Lvov şi Harkov. De asemenea, la Harkov este o mare problemă legată de cazarea suporterilor, acest oraş având foarte puţine hoteluri construite, citează miniportale.com. Singurul lucru pozitiv este, în opinia oficialului ucrainean, că în decembrie "le vom pune oficialilor UEFA la dispoziţie garanţii că arena din Kiev va putea să se prezinte la standardele cerute pentru finala marelui eveniment. Ei au fost mulţumiţi de ce au vazut, însă mai trebuiesc rezolvate nişte probleme".

×
Subiecte în articol: sport