x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Start cu dreptul

Start cu dreptul

19 Aug 2004   •   00:00

Dupa mai multe campanii de calificare ratate, echipa nationala de tineret a inceput cu dreptul drumul spre CE 2006. Marti seara, in Cotroceni, reprezentativa pregatita de Nicolae Manea s-a impus cu 1-0 in fata Finlandei.

MIHAI IGIROSANU

Intr-o atmosfera plina de indiferenta, "tricolorii" lui Manea au dominat cu autoritate disputa cu masiva echipa nordica. Desi au ratat numeroase ocazii favorabile, romanii au punctat doar gratie unui sut deviat al lui Vasilache, care l-a invins pe extraordinarul portar Maenpaa. Mijlocasul bistritean a fost si "MVP-ul" serii, indeplinind cu succes si rolul de play-maker.

EROU. Vasilache a alergat enorm, si-a surprins adversarii prin creativitate si a reusit sa suplineasca in multe momente si disparitia din joc a vedetei Iannis Zicu. "Ma bucur ca am debutat cu gol intr-un meci oficial la echipa nationala de tineret si ii multumesc lui Nae Manea ca mi-a dat incredere. Presimteam ca o sa dau gol. Adversarii s-au aparat pe doua linii, dar am reusit sa-i scoatem deseori din dispozitiv", a declarat el la finalul jocului.

ATMOSFERA. Ca de obicei, meciul "tineretului" nu a trezit nici marti seara interesul publicului romanesc. Atmosfera de pe arena situata in Parcul cu Platani a fost, surprinzator, dominata de galeria finlandeza, formata din 25 de fani foarte galagiosi, care au stat la peluza a II-a.

Nicolae Manea: "Multi vor pleca!"

  • Jurnalul National: Domnule Manea, ce v-a multumit la echipa?

    Nicolae Manea: Victoria le apartine. E meritul lor. Sunt foarte multumit de atitudinea lor, de efortul depus. Au inteles ca trebuie sa joace asa cum le-am cerut.

  • Poate fi acest grup unul bun pentru obtinerea unui rezultat?

    Nu cred ca pot sa vorbesc eu despre un nucleu cand sunt constient ca multi jucatori vor pleca de la echipa catre cea de seniori. Si ieri (n.r. - marti) au aparut multe noutati, cum ar fi Surdu sau Ciupe.

  • Deci nu prea se poate vorbi de rezultate la nationala de tineret...

    Eu cred ca asta este normal. In ultimii ani aceasta echipa nu a obtinut decat o calificare la turneul final european, pe care l-am organizat, dar unde am terminat pe ultimul loc.

  • O nationala de sacrificiu?

    E clar ca menirea echipei nationale de tineret este aceea de a alimenta cu jucatori prima reprezentativa.

  • Ce ne puteti spune despre Keseru? Are doar 17 ani...

    Acest copil este unul dintre cei mai tineri jucatori din lotul nostru. El a facut parte din lotul de juniori al Romaniei, care a ratat o calificare la un turneu final, dar transferul la Nantes m-a facut sa-l convoc. Nu a fost titular la aceasta echipa, insa l-am chemat pentru a-i da incredere si cred ca in viitor ne putem baza pe el.

  • Care ar fi adversarul cel mai greu din grupa?

    Sincer, va spun ca toate sunt echipe bune si greu de invins. Sunt sigur ca va fi o grupa foarte echilibrata, cu rezultate stranse si surprinzatoare. Oricum, nu vad sa fie o echipa care sa se desprinda.

    Nu s-a intrat gratis la meci

    Problemele organizatorice nu au lipsit nici de la partida de aseara, dintre Romania si Finlanda, din cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Germania 2006. Astfel, stirea conform careia intrarea pe stadion, la peluza a II-a, pentru pensionari si copii este gratuita a fost negata de catre FRF, care a acuzat Jandarmeria Romana pentru aceasta informatie.
    CATALIN FAINISI

    EROARE. Cu o zi inainte, Comandamentul National al Jandarmeriei anuntase, printr-un fax, pe langa masurile de siguranta, faptul ca cele doua categorii de spectatori enumerate mai sus au acces gratuit la meciul de aseara, dintre Romania si Finlanda, de pe stadionul "Giulesti". "S-a creat o confuzie pentru care FRF nu este vinovata. Este imposibil sa permitem accesul gratuit la o partida oficiala, fiindca exista niste norme ale UEFA care ne interzic asta. In plus, din banii obtinuti din incasari Federatia trebuie sa vireze o cota parte in contul forului de la Nyon", a declarat ofiterul de presa al FRF, Paul Zaharia, care spera, aseara, ca lumea sa nu creeze busculade la peluza a II-a a stadionului giulestean, din cauza acestei informatii false.

    TRICOLORII

    Componentii lotului antrenat de Anghel Iordanescu s-au relaxat in orele care au precedat partida de aseara, dinaintea partidei cu Finlanda, la Vila 23 din Snagov, unde s-au plimbat prin parc si au luat pranzul. Cu aceasta ocazie, "tricolorii" au tinut o sedinta de pregatire a partidei, dupa care au jucat biliard. De asemenea, Iordanescu a fost iritat de prezenta presei pe langa cantonamentul "nationalei", cerandu-le ziaristilor sa nu-i deranjeze elevii inaintea partidei.
  • ×
    Subiecte în articol: sport echipa