x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Start greoi spre Europa

Start greoi spre Europa

de Ionut Paduraru    |    16 Iul 2009   •   00:00
Start greoi spre Europa
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Steliştii debutează în noul sezon în această seară, în meciul cu Ujpest din turul doi preliminar al Europa League, în direct de Antena 1, la ora 20:30.



Antrenorul Stelei, Cristiano Bergodi, este încrezător că echipa sa va obţine un rezultat bun azi. "Este un nou început şi poate fi greu, dar sunt liniştit, deoarece am lucrat foarte bine la antrenamente. Eu vreau să facem un joc bun şi să scoatem un rezultat care să ne avantajeze. Ar fi o prostie dacă vreun jucător crede că vom avea un meci uşor.

Ujpest a terminat pe locul 2 în Ungaria, plus că este rivalitatea între două ţări vecine", a spus tehnicianul italian la conferinţa de presă de ieri. Şi mijlocaşul Janos Szekely doreşte un start bun în noul sezon: "Steaua este favorită, pentru că nu se poate compara cu nici o echipă din Ungaria. Pe teren va fi dificil, fiindcă ei vor încerca să scoatem maximum din acest joc. Nu vrem să ne facem de ruşine, trebuie să tranşăm calificarea de la Bucureşti".

VREA PACE CU FANII
Bergodi a făcut ieri şi un apel către suporteri să nu mai creeze tensiune în jurul echipei. "Sperăm să nu existe conflicte. Suporterii trebuie să înţeleagă să nu mai facă scandal în continuare, nici la adresa jucătorilor, nici a antrenorilor sau a conducerii. Şi la cluburile mari sunt probleme când există tensiune. Atmosfera de anul trecut a fost una dintre cauzele rezultatelor slabe. Dacă începem iar cu scandal, eu nu pot să garantez jocul echipei", a spus Bergodi.

MAI VREA UN MIJLOCAŞ
Tehnicianul italian a stabilit în mare parte titularii pentru partida cu Ujpest, singurele semne de întrebare fiind în dreptul lui Kapetanos, care nu şi-a prelungit contractul cu Steaua, şi la postul de fundaş dreapta, deoarece Golanski este suspendat.

"Situaţia lui Kapetanos e mai delicată, dar asta e treaba conducerii. Nu-mi fac probleme, probabil că va juca. Bibişkov nu e încă pregătit, iar Grzelak nu poate juca un meci întreg. Tininho se încadrează foarte bine în ideea pe care vreau s-o implementez la Steaua", a spus Bergodi, care şi-ar mai dori un închizător: "Îi avem pe Onicaş şi Bicfalvi, doi tineri de perspectivă. Dar competiţia e lungă şi mai avem nevoie de un jucător cu experienţă".

MCSTAY CERE CURAJ
Delegaţia lui Ujpest a plecat ieri cu câteva ore întârziere de la Budapesta, deoarece avionul care trebuia să-i aducă la Bucureşti a avut probleme la unul dintre motoare. Înainte de îmbarcare, antrenorul Willie McStay a declarat că aşteaptă de la elevii săi o evoluţie curajoasă.

"Am venit de puţin timp la echipă, timpul de pregătire a fost scurt, dar am încercat să cunosc fiecare jucător cât mai bine. Despre Steaua am luat maximum de informaţii, este o echipă foarte puternică. Trebuie să facem faţă forţei ofensive a românilor şi să punem probleme. Dacă vom evolua curajos, avem şanse la Bucureşti. La astfel de meciuri trebuie să joci fără frică", a spus McStay.

×
Subiecte în articol: sport