x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Start spre medalii

Start spre medalii

de Vlad Ionescu    |    05 Dec 2009   •   00:00
Start spre medalii
Sursa foto: Christian Nistor/AGERPRES

Naţionala feminină a României debutează astăzi la CM din China, în compania echipei statului Chile, la ora 11:15 pe TVR 1. Un adversar modest, de care fetele noastre, aspirante la un loc pe podium, nu au cum să se împiedice.



Tricolorele se află de o săptămână la Suzhou, oraşul de 6 milioane de locuitori care găzduieşte meciurile din Grupa C. Au avut timp suficient să se acomodeze cu diferenţa de fus orar şi să intre în atmosfera competiţiei. Planurile antrenorului Radu Voina au fost un pic date peste cap de gripa care le-a lovit pe câteva jucătoare, însă problemele s-au rezolvat, toată lumea fiind acum aptă din punct de vedere medical. Deşi debutul se anunţă uşor, Radu Voina rămâne prudent în declaraţii: "Primul meci e întotdeauna delicat, indiferent de adversar. Chiar dacă Chile e mult sub nivelul nostru, o vom trata cu mare seriozitate". Vom întâlni Chile şi Japonia, astăzi şi mâine, echipe care nu au cum să ne pună probleme. Meciurile cu adevărat grele vor avea loc săptămâna viitoare, când vom întâlni Ungaria (luni) şi Norvegia (joi). Primele trei clasate se califică în faza următoare, cea a grupelor principale. Echipele din grupa C, între care sperăm să se afle şi România, vor juca împotriva celor din grupa D. Acestea vor fi, cel mai probabil, Coreea de Sud, Spania şi China. În semifinale vor accede ocupantele locurilor 1 şi 2 în grupele principale.  

FAVORITE LA CASELE DE PARIURI
Dacă FRH a fixat drept obiectiv clasarea pe locurile 1-5, specialiştii văd România drept o candidată certă la medalii, poate chiar la cea de aur. La casele de pariuri, echipa noastră este cotată cu şansa a treia, după Norvegia şi Rusia. În timp ce la alte formaţii a început reconstrucţia, tricolorele alcătuiesc un grup experimentat, cu multe turnee finale în spate. Pentru o parte dintre jucătoare, acest Campionat Mondial reprezintă ultima şansă de a cuceri o medalie la o mare competiţie. "Sunt optimist, iar atmosfera în echipă e excelentă.

Cu toţi vrem o medalie şi, ceea ce este foarte important, fetele sunt foarte motivate", a spus Radu Voina. România a urcat ultima oară pe podium la CM în 2005 când a câştigat medalia de argint. Şase dintre jucătoarele de atunci fac şi azi parte din lot. Este vorba despre Paula Ungureanu, Ionela Gâlcă, Cristina Vărzaru, Mihaela Tivadar, Narcisa Lecuşanu şi Ramona Maier.

5433-108837-31copy.jpg

×
Subiecte în articol: sport