x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua, amenințată cu excluderea

Steaua, amenințată cu excluderea

de Adi Munteanu    |    28 Mai 2020   •   11:11
Steaua, amenințată cu excluderea

Colonelul-avocat al Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Florin Talpan, cel care a câștigat majoritatea proceselor cu Gigi Becali pentru palmaresul, culorile și numele echipei din Ghencea, a provocat un scandal și în cadrul Asociației Municipale de Fotbal (AMFB), organizatoarea Ligii a 4-a București. Pretenția lui ca Steaua să fie promovată direct în liga a 3-a, sau chiar a 2-a, a stârnit reacții vehemente la toate nivelurile fotbalistice. Talpan: „Avem condiții de Liga 2 sau Liga 1”. Oficialii FRF: „Promovarea se face doar pe teren”.

 

Florin Talpan și-a pierdut răbdarea și vrea ca CSA Steaua să promoveze direct pentru că este lider detașat, în dezacord cu AMFB, care vrea ca echipa din Ghencea să mai joace trei meciuri pentru a accede în Liga 3. Mai mult, Talpan ar vrea o promovare direct, peste noapte și mai sus, „De ce nu?, chiar în locul FCSB-ului, pentru că avem nume, condiții și stadion”, spunea Talpan la o emisiune TV. O pretenție halucinantă, care a stârnit multe reacții vehemente din partea AMFM.

 

AMFB s-a săturat de insultele colonelului

 

Decizia AMFM ca promovarea în Liga a 3-a să se facă în urma unui baraj, așa cum s-a întâmplat în toate edițiile de până acum, l-a enervat pe Florin Talpan, care a criticat vehement conducerea Asociației Municipale de Fotbal, acuzând „interese ascunse ca Steaua să nu fie declarată deja campioană și direct promovată”. În replică, Marian Lumînare, președintele AMFB, a trimis o înștiințare către conducerea clubului Steaua prin care anunță că dacă Florin Talpan mai face afirmații defăimătoare care duc la prejudicii de imagine Asociației Municipale, echipa riscă să fie exclusă și din Liga 4 pe baza regulamentului!

 

Suporterii: „Talpan începe să facă mai mult rău decât bine clubului”

 

Și fanii steliști par să se fi săturat de „guralivul colonel”. Aceștia au comentat ultimele „năzbâtii” ale acestuia pe rețelele de socializare. „Talpan începe să facă mai mult rău decât bine clubului. Mai nou bate câmpii cu promovarea direct în Liga a 2-a sau chiar Liga 1. E sănătos omul ăsta? În actuala formă de organizare, echipa nu are drept de joc nici în Divizia B. Ar vrea o privatizare rapidă a clubului și să ne pricopsim cu un alt Becali? Mai are și pretenția ca stadionul să-i poarte numele?! A înnebunit de tot. Domnule Talpan, îți mulțumim pentru tot ce ai făcut pentru Steaua, dar de la o vreme ai luat-o razna”, au scris membrii Peluzei Sud.

Conform regulamentului, Steaua va juca un baraj în 4, cu Rapid II, Bucharest United și Progresul. Indiferent de punctele din clasament, în baraj punctele sunt următoarele: Steaua: 3 puncte, Rapid II: 2 puncte, Bucharest United: 1 punct, și Progresul: 0 puncte. Pentru a fi sigură de calificare, Steaua are nevoie de două victorii, din care una obligatoriu cu Rapid II.

×
Subiecte în articol: steaua excludere