x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Arsenal - Minunea a durat doar 75 de minute

Steaua - Arsenal - Minunea a durat doar 75 de minute

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    04 Oct 2007   •   00:00
Steaua  -  Arsenal - Minunea a durat doar 75 de minute

La primul meci acasă din grupa H a Ligii Campionilor, Steaua a fost destul de aproape să ţină in şah una dintre cele mai in vogă echipe ale Europei. A fost o ratare a lui Iacob şi o finalizare cinică a lui Van Persie care a inchis meciul.

La primul meci acasă din grupa H a Ligii Campionilor, Steaua a fost destul de aproape să ţină in şah una dintre cele mai in vogă echipe ale Europei. A fost o ratare a lui Iacob şi o finalizare cinică a lui Van Persie care a inchis meciul.

Dincolo de superioritatea individuală evidentă a trupei lui Arsene Wenger, momentul psihologic al confruntării din Ghencea s-a petrecut in ultimul sfert de oră. La puţine momente după ce Victoraş Iacob a irosit cu nonşalanţă şansa imensă de a duce scorul la un incredibil 1-0, olandezul Van Persie a aplicat lovitura de graţie cu o şut sub bara porţii columbianului Zapata.

REGRETE. "Am făcut foarte bine faza de apărare, le-am inchis spaţiile căt am putut. Rămăne munca din teren. Băieţii au jucat cu suflet, dar şi lipsa de rezultate este foarte importantă. Au fost uniţi, şi asta mi-a plăcut foarte mult. Pentru mine, un egal era echitabil, mai ales că Iacob a avut o ocazie mare. La acest nivel, contra unui asemenea adversar de calibru, dacă ai o ocazie trebuie să marchezi, pentru că dacă ei au una dau gol. Acesta este fotbalul!", a declarat după meci antrenorul Stelei, Massimo Pedrazzini.

LINIŞTIT. Chiar dacă spre finalul meciului a ieşit de căteva ori la marginea terenului pentru a-şi certa jucătorii, managerul londonezilor, Arsene Wenger, s-a arătat foarte calm la conferinţa de presă. "Nu am inscris repede, cum am fi dorit. Dacă nu inscrii şi timpul trece, este important să nu devii prea nerăbdător şi prea nervos. Am jucat inteligent şi am marcat golul unei victorii meritate. Răbdarea jucătorilor mei a dovedit maturizarea echipei. Jucătorii Stelei au luptat, au urmărit doar mingea, au muncit foarte mult şi probabil au terminat obosiţi meciul. După primirea golului au inceput să se precipite, nu au mai avut răbdare şi nici timp pentru a egala." Wenger s-a referit şi la arbitraj. "Nu am văzut dacă a fost ofsaid sau nu la golul Stelei, am avut un penalty evident, de unde eram nu am văzut dacă mingea a trecut de linia porţii in prima repriză. Televiziunea engleză spune că nu a fost gol, televiziunea romănă spune că mingea a trecut. Este incă un semnal că trebuie introdusă o nouă tehnologie. Sunt un fan al sistemului video, care trebuie introdus urgent."

Â

Van Persie, fan Dică şi Zapatta

Autorul golului, internaţionalul olandez Robin Van Persie, a vorbit după meci despre Steaua: "Acesta este stilul nostru de joc şi aşa vom juca mereu. Mi-au plăcut căţiva jucători ai Stelei, mai ales numărul 10, Nicolae Dică, dar şi portarul Zapata". Acesta din urmă a spus: "Cred că dacă intra lobul lui Dică sau dacă Iacob marca la ocazia aceea, alta ar fi fost soarta partidei. Am luptat cu o echipă mare şi nu ne-am dat bătuţi. Pănă la gol am jucat de la egal la egal, dar am avut şi ghinion".

Â

Dică: "Am căpătat experienţă"

Autor al unei prestaţii destul de şterse, fără nici o realizare notabilă şi cu multe greşeli care au complicat deseori situaţia echipei, Nicolae Dică (nr. 10) a incercat o analiză: "Am reuşit un joc bun, dar un rezultat nemulţumitor. Puteam scoate un rezultat bun sau minimum un punct. Arsenal a demonstrat că este o echipă puternică, iar noi, faţă de anul trecut, cănd am pierdut la scor cu Real Madrid, am demonstrat că am căpătat experienţă".

Â

Atac la Hagi

Imediat după incheierea meciului, Adrian Neaga a lansat un atac indirect la adresa fostului antrenor al Stelei, Gică Hagi. "Noi, jucătorii, inţelegem mai bine ceea ce ne spune Pedrazzini, decăt ceea ne spunea Hagi in trecut", a declarat mijlocaşul ofensiv al "roş-albaştrilor". Declaraţia lui Neaga a stărnit reacţii destul de tranşante printre oamenii de fotbal. Actualmente responsabil al FRF cu centrele de copii şi juniori, Miodrag Belodedici a replicat: "Un meci bun, făcut de Steaua. Rezultatul este cel meritat, Arsenal are mai multă experienţă, şi asta s-a văzut. Nu ştiu dacă Steaua joacă mai bine cu Pedrazzini decăt cu Hagi, el este principal de două meciuri, să-l vedem mai tărziu. Dacă Neaga il inţelege mai bine pe Pedrazzini, să demonstreze pe teren". "Neaga probabil că vrea să se pună bine cu Pedrazzini. Vrea să-şi justifice forma mai puţin bună, dănd vina pe altcineva. Asta e mentalitatea jucătorului romăn. Il simpatizez pe Neaga şi sper să revină la forma bună din trecut", a declarat şi Gabi Balint.

Â

"Succes istoric"

Cotidienele britanice apărute ieri se impart intre aprecieri exacte despre meciul de marţi seară şi constatări stupide in privinţa atmosferei de pe Stadionul Steaua. The Sun a subliniat că Arsenal a reuşit să se impună doar pe final de joc. "Robin van Persie a lovit in final, frustrarea gazdelor fiind aceea că au avut o posesie superioară. Ar fi putut fi altfel, Steaua avănd ceva ocazii la 0-0", a mai scris publicaţia citată. "Necruţătoarea Arsenal mărşăluieşte către o victorie istorică", a titrat The Times. "Echipa lui Wenger a devenit prima din Anglia care invinge Steaua la ea acasă. Steaua a fost un adversar viclean, cu spirit. Relaţia dintre antrenor şi patron la Steaua este la fel de fierbinte ca la Chelsea. După şapte minute, tabela a scris gol, dar reuşita Stelei a fost anulată corect pentru ofsaid. Steaua a fost inteligentă, a profitat de spaţiile lăsate, dar n-a putut finaliza. Golul lui Van Persie a dezumflat atmosfera pe stadion, tabela incepănd să redea faze din meciul Manchester - Roma", scrie The Independent.

Â

Ramos, despre Steaua

Invingător marţi seară, 4-2 acasă cu Slavia Praga, in celălalt meci al grupei H, antrenorul celor de la FC Sevilla, Juande Ramos, a declarat: "In mod normal, Steaua va avea cele mai mari dificultăţi in a se califica, deoarece nu a acumulat nici un punct pănă acum. Dar nu ne va fi uşor cu ei, deoarece matematic incă pot trece de grupe. Cu siguranţă va lupta impotriva noastră. Sunt convins că va juca pe viaţă şi pe moarte pentru a merge mai departe. Atăta timp căt mai are şanse, va da totul", a spus tehnicianul andaluzilor, citat de presa spaniolă. Fundaşul Julien Escude s-a referit şi el la confruntarea cu "roş-albaştrii": "Trebuie să jucăm in acelaşi mod. Să atacăm, să presăm adversarul. Ne aşteaptă partide dificile şi contra Stelei, dar noi avem aspiraţii mari in acest sezon, pe toate planurile, şi vom munci din greu pentru a ne califica".

LIGA CAMPIONILOR - etapa 2

Marţi

Grupa E

Lyon - Glasgow Rangers         0-3

Au marcat: McCulloch (’23), Cousin (’48), Beasley(’53

VfB Stuttgart - FC Barcelona  0-2     Â

Au marcat: Puyol (’53), Messi (’67)

Clasament

1. Barcelona    2         2         0         0         5-0      6p

2. Rangers       2         2         0         0         5-1      6p

3. Stuttgart      2         0         0         2         1-4      0p

4. Lyon           2         0         0         2         0-6      0p

Etapa viitoare (23 octombrie):

Stuttgart - Lyon

Rangers - Barcelona.

Grupa F

Manchester - AS Roma          1-0

A marcat: Rooney (’70)

Dinamo Kiev - Sporting Lisabona        1-2

Au marcat: Vaschuk (’28) / Tonel (’14),

Polga (’38)

Clasament

1. Manchester 2         2         0         0         2-0      6p

2. Roma          2         1         0         1         2-1      3p

3. Sporting      2         1         0         1         2-2      3p

4. Dinamo Kiev           2         0         0         2         1-4      0p

Etapa viitoare (23 octombrie):

Dinamo Kiev - Manchester

Roma - Sporting

Grupa G

ŢSKA - Fenerbahce  2-2

Au marcat: Krasic (’49), Love (’53-pen)/

Alex (’9), Deivit (’85)

Inter Milano - PSV Eindhoven 2-0

Au marcat: Ibrahimovic (’15-pen, ’31)

Clasament

1. Fenerbahce 2         1         1         0         3-2      4p

2. Inter Milano 2         1         0         1         2-1      3p

3. Eindhoven   2         1         0         1         2-3      3p

4. ŢSKA Â Â Â Â Â Â Â Â 2Â Â Â Â Â Â Â Â Â 0Â Â Â Â Â Â Â Â Â 1Â Â Â Â Â Â Â Â Â 1Â Â Â Â Â Â Â Â Â 3-4Â Â Â Â Â Â 1p

Etapa viitoare (23 octombrie):

ŢSKA Moscova - Inter Milano

Eindhoven - Fenerbahce

Grupa H

Steaua - Arsenal         0-1

A marcat: Van Persie (’76),

FC Sevilla - Slavia Praga         4-2

Au marcat: Kanoute (’8), Fabiano (’27), Escude (’58), Kone (’69)/Pudil (’19), Kalivoda (’90)

Clasament

1. Arsenal        2         2         0         0         4-0      6p

2. Sevilla         2         1         0         1         4-5      3p

3. Slavia          2         1         0         1         4-5      3p

4. Steaua         2         0         0         2         1-3      0p

Etapa viitoare (23 octombrie):

Sevilla - Steaua

Arsenal - Slavia

Ieri

Grupa A

Liverpool - Marseille   0-1

A marcat: Valbuena ’77

Beşiktaş - FC Porto    0-1

A marcat: Quaresma ’90+2

Clasament

1. Marseille     2         2         0         0         3-0      6p

2. Porto           2         1         1         0         2-1      4p

3. Liverpool     2         0         1         1         1-2      1p

4. BeşiktaşÂ      2         0         0         2         0-3      0p

Etapa viitoare (24 octombrie):

Beşiktaş - Liverpool

Marseille - Porto.

Grupa B

Valencia - Chelsea      1-2

Au marcat: Villa ’9 / Joe Cole ’21, Drogba ’71

Rosenborg - Schalke   0-2

Au marcat: Jones ’62, Kuranyi ’89

Clasament

1. Chelsea       2         1         1         0         3-2      4p

2. Schalke       2         1         0         1         2-1      3p

3. Valencia      2         1         0         1         2-2      3p

4. Rosenborg   2         0         1         1         1-3      1p

Etapa viitoare (24 octombrie):

Rosenborg - Valencia

Chelsea - Schalke

Grupa C

Lazio Roma - Real Madrid      2-2

Au marcat: Pandev ’32, ’75 / Nistelrooy ’8, ’61

Werder - Olympiakos 1-3

Au marcat: Almeida ’32 / Stoltidis ’73,

Patsatzoglou ’82, Kovacevic ’87

Clasament

1. Olympiakos 2         1         1         0         4-2      4p

2. Real Madrid 2Â Â Â Â Â Â Â Â Â 1Â Â Â Â Â Â Â Â Â 1Â Â Â Â Â Â Â Â Â 0Â Â Â Â Â Â Â Â Â 4-3Â Â Â Â Â Â 4p

3. Lazio           2         0         2         0         3-3      2p

4. Werder       2         0         0         2         2-5      0p

Etapa viitoare (24 octombrie):

Werder - Lazio

Real Madrid - Olympiakos

Grupa D

Celtic Glasgow - AC Milan     2-1

Au marcat: McManus ’62, McDonald ’90/

Kaka ’68 - pen

Benfica - Şahtior Doneţk         0-1

A marcat: Jadson ’42

Clasament

1. Şahtior        2         2         0         0         3-0      6p

2. AC Milan    2         1         0         1         3-3      3p

3. Celtic          2         1         0         1         2-3      3p

4. Benfica        2         0         0         2         1-3      0p

Etapa viitoare (24 octombrie):

Benfica - Celtic

AC Milan - Şahtior

×