x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Bayern Munchen: 0-1/ Fir-ar să fie de bare şi de tot! (VIDEO)

Steaua - Bayern Munchen: 0-1/ Fir-ar să fie de bare şi de tot! (VIDEO)

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    18 Sep 2008   •   00:00
Steaua - Bayern Munchen: 0-1/ Fir-ar să fie de bare şi de tot! (VIDEO)

Chiar dacă a avut în persoana lui Zapata un adevărat înger păzitor, gruparea din Ghencea tot nu a reuşit aseară să urmeze drumul marilor noastre speranţe, deschis marţi de CFR Cluj. De vină a fost începutul ezitant de partidă al “roş-albaştrilor” şi barele porţii lui Rensing.

Chiar dacă a avut în persoana lui Zapata un adevărat înger păzitor, gruparea din Ghencea tot nu a reuşit aseară să urmeze drumul marilor noastre speranţe, deschis marţi de CFR Cluj. De vină a fost începutul ezitant de partidă al “roş-albaştrilor” şi barele porţii lui Rensing.

Pe o ploaie torenţială, Steaua a avut aseară un start de partidă mizerabil. În ton cu vremea. Fără reacţie în primul sfert de oră, “roş-albaştrii” au fost înghesuiţi în propriul careu de campionii Germaniei. O presiune imensă la poarta lui Zapata, peste care trupa lui Lăcătuş nu a reuşit să treacă cu bine. A fost suficient un cap pus de uriaşul Van Buyten, la o minge centrată perfect din lovitură liberă de Schweinsteiger, pentru ca tabela să se modifice în defavoarea alor noştri. Apoi, Lovin a dat semnalul deşteptării cu o torpilă care l-a întins serios pe Rensing (’20). Raportul de forţe din teren s-a echilibrat, Zapata a rămas acelaşi portar de încredere, salvînd miraculos din faţa lui Toni, în trei rînduri, iar şutul lui Dayro Moreno a fost respins cu greu de portarul nemţilor, ca la handbal, cu piciorul, în bara porţii sale. Prima bară a Stelei, pentru că după fix o oră de joc, Zeiţa Fortuna le-a mai întors o dată spatele românilor, Arthuro, inexistent pînă atunci, imitîndu-l pe Dayro. Steaua rămîne sus, Zapata îşi face în continuare treaba, dar golul egalizator nu vrea să apară. Ba apare, Dayro fură o minge pe care Rensing o scapă uşor, columbianul o trimite în plasă, dar Bo Larsen fluieră fault la portar (’78). Se termină 0-1, iar Steaua nu reuşeşte să scrie şi ea istorie, precum CFR Cluj.

 

“Am fost lipsiţi de şansă”

“Din păcate nu am reuşit să obţinem un rezultat pozitiv, poate cu puţină şansă n-am fi pierdut. Am început mai timid, dar eu zic că apoi am reuşit să echilibrăm jocul. Ne-am descurcat mai bine în partea a doua pentru că nu mai aveam ce pierde, am creat mai multă presiune, dar nu am reuşit să înscriem. Ştiam că în grupele Ligii Campionilor nu ai cum să întîlneşti adversari accesibili, iar Bayern este o echipă foarte puternică. Sper să avem realizări mai mari în meciurile următoare”, a declarat, la final, antrenorul Stelei Marius Lăcătuş. “Sînt dezamăgit pentru că n-am avut un pic de noroc şi pentru că ni s-a anulat un gol valabil, dar sînt şi încrezător, fiindcă am jucat bine”, a spus finanţatorul Gigi Becali.

La final jucătorii lui Lăcătuş i-au ocolit pe reprezentanţii presei, gest care ar putea atrage sancţionarea Stelei de către UEFA.


A marcat: Van Buyten (’15)
Stadion: Steaua
Spectatori: 20.000
Arbitri: Claus Bo Larsen – Henrik Sonderby, Bill Rene Hansen (toţi din Danemarca)

 

Echipele:

Steaua: Zapata – Ogăraru, D. Goian, Ghionea, P. Marin – Lovin, Toja (’80 Ov. Petre) – Semedo, Dayro Moreno, Szekely (’83 Kapetanos) – Arthuro (’73. B. Stancu). Antrenor: Marius Lăcătuş

Bayern: Rensing – Lucio, Demichelis, Van Buyten – Lell, Van Bommel, Schweinsteiger, Ze Roberto (’76 Ottl), Lahm – Toni, Klose (’47 Podolski). Antrenor: Jurgen Klinsmann


“Din punct de vedere moral, meciul s-a încheiat 1-1”
Gigi Becali


“Am început bine acest sezon de Liga Campionilor, este o victorie foarte importantă în faţa unei echipe valoroase, obţinută pe un teren greu”
Jurgen Klinsmann


Fiorentina lui Mutu, 2-2 la Lyon

În celălalt meci al grupei F, AC Fiorentina, cu Adi Mutu pe teren 90 de minute, a remizat pe terenul campioanei Franţei, Olympique Lyon, scor 2-2. Un rezultat care poate fi considerat favorabil atît de către Steaua, care astfel nu pierde contactul de celelalte două adversare ale sale, dar mai cu seamă de Lyon, care la pauză era condusă cu 2-0, goluri Gilardino, al doilea dintr-o centrare perfectă a căpitanului naţionalei României. Avantajul luat de italieni prin reuşitele atacantului transferat în această vară de la AC Milan a fost anulat în repriza secundă de francezi, care au punctat prin Piquionne şi Benzema. Iar înainte de vizita Stelei, Fiorentina a rămas cu regretul de a fi scăpat printre degete două puncte uriaşe.

×
Subiecte în articol: sport steaua