x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Carlos a semnat ieri

Steaua - Carlos a semnat ieri

de Mihai Igirosanu    |    31 Ian 2006   •   00:00
Steaua - Carlos a semnat ieri

Ajuns duminica in cantonamentul din Cipru, impreuna cu presedintele executiv, Mihai Stoica, portarul portughez Carlos Alberto Fernandes, zis "Sacalul", a semnat ieri contractul pe trei ani si jumatate.

Conform surselor apropiate gruparii ros-albastre, goalkeeperul detinut in coproprietate de Steaua si Boavista Porto a costat 500.000 de euro si va avea in Ghencea un salariu de aproximativ 100.000 de dolari, cu 40.000 mai mult decat avea in Portugalia. El si-a ales tricoul cu numarul 1 si va debuta maine dupa-amiaza, cand trupa lui Cosmin Olaroiu va disputa un meci amical impotriva liderului campionatului ceh, Slovan Liberec.

MOTIV. Intr-o declaratie aparuta ieri in cotidianul Record, Carlos Alberto Fernandes a recunoscut ca unul dintre principalele motive pentru care a ales sa vina la Steaua este de natura financiara. "Antrenorul habar nu avea ca plec. El a trebuit sa fie ultimul care a aflat acest lucru. Nu mi-a fost usor sa joc in ultimul meci, stiind ca voi parasi echipa. Nu a fost dorinta mea sa plec. Sunt foarte trist, insa in fata cifrelor nu am putut sa spun nu. Si, avand in vedere situatia in care se afla Boavista…", a declarat Carlos. Boavista Porto se confrunta cu o grava criza financiara, un conducator al clubului declarand de curand ca majoritatea jucatorilor este de vanzare.

AMBITIE. Desi abia a sosit in Ghencea, goalkeeperul lusitan are ambitii mari pentru noul sezon. "Vreau sa devin campion cu Steaua, sa ajungem cat mai departe in Cupa UEFA si sa jucam in Liga Campionilor", a spus Carlos. El a facut ieri la Larnaca o serie de analize medicale, dar antrenorul Olaroiu nu are dubii in privinta formei sale sportive. "Vine de la o echipa aflata in plin campionat, astfel ca nu mai are nevoie de prea multe teste", a motivat tehnicianul ros-albastrilor. "Ma gandesc deja la meciul cu Heerenveen, din Cupa UEFA, care se apropie. E important sa fiu pregatit", a incheiat noul portar al Stelei.

MERGE LA CM?
Despre Carlos Alberto Fernandes presa lusitana sustine ca s-ar afla pe lista selectionerului Luis Felipe Scolari pentru Campionatul Mondial din Germania. "Veteranul" Vitor Baia s-a retras de la echi-pa nationala, iar titular este portarul lui Sporting Lisabona, Ricardo. Pentru postul de rezerva se vor lupta goalkeeperul lui FC Porto, Helton, si actualul portar al Stelei, Carlos Alberto Fernandes. "Visez sa ajung la Cupa Mondiala!", s-a destainuit Carlos cotidianului Record. Antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, s-a aratat incantat de calitatile portughezului nascut in Congo. "Degajeaza formidabil cu mana, chiar peste linia de centru si este foarte curajos pe centrari", l-a caracterizat "Oli".
×
Subiecte în articol: sport carlos